van der Horst

China: Verstappen bezorgt Red Bull 100ste pole

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen start morgen op pole positie in de Grote Prijs van China, de vijfde wedstrijd op de F1-kalender. Red Bull scoort een nieuwe dubbel met Sergio Perez op twee. Het is de honderdste pole voor Red Bull.
Max Verstappen (Red Bull) ging door op zijn elan van de sprint race en snelde zonder enige moeite ook naar de pole voor de race van morgen.

Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
Eerder was er meteen al drama in Q1. Guanyu Zhou (Kick Sauber) leek even op weg naar Q2 tot groot jolijt van de thuisfans, maar werd alsnog uit de kwalificatie geknikkerd. Maar dé verrassing was de uitschakeling van Lewis Hamilton (Mercedes). De Brit kwam niet verder dan P12 op een druk circuit en werd finaal uit Q2 gehouden, door nog een pak snellere rijders. Hij start morgen pas als achttiende.

In Q2 verdwenen de beide Alpines, samen met Lance Stroll (Aston Martin) die Q3 op een haar na miste, ten voordele van Valtteri Bottas. Ook Daniel Ricciardo (RB Honda) en Alexander Albon (Williams) mochten vroegtijdig het toneel verlaten.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
In Q3 stond er geen maat op Red Bull die dus zondag de eerste rij bezet. Fernando Alonso (Aston Martin) viert zijn contractverlenging met een uitstekende derde tijd. Hij krijgt Lando Norris (McLaren), polesitter voor de sprintrace, naast zich. Oscar Piastri (McLaren) zet een tweede oranje pijl in de top vijf. Naast hem staat de eerste Ferrari, die van Charles Leclerc (Ferrari). Carlos Sainz (Ferrari) start als zevende vanop rij vier. George Russel (Mercedes) redde de meubelen voor Mercedes met een achtste stek. Nico Hulkenberg (HAAS) en Bottas bezetten de vijfde rij.

Foto's: Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons