van der Horst

Chinese Lynk & Co met Cyan Racing-rijder Thed Björk naar WTCR in 2019

Lynk & Co - Cyan Racing
Lynk & Co - Cyan Racing
Het Chinese Lynk & Co surft vanaf 2019 mee op de WTCR-succesgolf en vervoegt daartoe met zijn Zweedse partner Cyan Racing de World Touring Car Cup . Rijder met dienst wordt Thed Björk, de uittredende WTCC-kampioen bemant volgend seizoen de nieuwe Lynk & Co 03 TCR, ontwikkeld door Geely Group Motorsport. Lynk & Co wordt zodoende de achtste constructeur die in de toerwagenserie aanzet.
Lynk & Co Cyan Racing
Lynk & Co Cyan Racing
Het project dat via partner Cyan Racing en deelname aan de sterk gemediatiseerde toerwagenserie wereldwijde naambekendheid beoogt, werd vandaag voorgesteld op de Fuji Speedway in Japan. Regerend WTCC-kampioen Thed Björk stak een handje toe bij de onthulling van de Lynk & Co 03 TCR-racewagen waarbij gehoopt wordt op een remake van de succesrijke samenwerking tussen de 37-jarige Zweed en Cyan Racing, met de WTCC-titel in 2017 als bekroning.
 
Thed Björk
Thed Björk
"In mijn zevende seizoen nogmaals met Cyan Racing een gooi naar de weredtitel kunnen doen, is een droom die werkelijkheid wordt. Zeker in combinatie met de baanbrekende samenwerking met Lynk & Co die bovendien de ontwikkeling van een 500 PK-sterke straatversie gebaseerd op het TCR-model inhoudt." aldus Björk, momenteel tweede in de WTCR-tussenstand.

Foto's: FIA WTCR & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 19 oktober 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons