van der Horst

Chip Ganassi Racing en Cadillac uit elkaar na dit seizoen

Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Verrassend nieuws uit de endurance-wereld, want er werd namelijk bekend gemaakt dat Chip Ganassi Racing en Cadillac na dit seizoen uit elkaar gaan. Het Amerikaanse team werkt al sinds 2021 samen met General Motors en werd vorig jaar aangewezen als fabrieksteam voor zowel IMSA als het FIA WEC. Maar de samenwerking zal na dit seizoen niet verlengd worden waardoor ze bij Cadillac op zoek moeten naar op zijn minst één nieuw team om de wagens over te nemen.
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Volgens Sportscar365 had Chip Ganassi Racing een samenwerkingsakkoord van drie jaar met General Motors, dat inging vanaf 2022. Daarnaast was het team ook onder meer het fabrieksteam van Hummer - een merk onder GM - in Extreme E, een programma dat al afgesloten werd. Met het wegvallen van CGR, lijkt Action Express Racing - het enige andere team met een Cadillac V-Series.R - de voornaamste kanshebber om twee wagens in te zetten in IMSA. Voor het FIA WEC is het nog zoeken naar een nieuw team, al wordt er daar wel gedacht aan een uitbreiding naar twee bolides, iets waar Chip Ganassi Racing al lang om smeekte. Wagens voor klantenteams werden door hoofd van het programma bij GM, Laura Wontrop Klauser, voorlopig uitgesloten.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 12 maart 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons