van der Horst

Chip Ganassi Racing met tweede wagen en drie nieuwe piloten in 2022

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi - V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi - V.R
Hoewel Mazda eind dit seizoen de stekker uit het DPi-project trekt, betekent dat niet dat er volgend jaar minder wagens zullen uitkomen in de klasse. Chip Ganassi Racing bevestigde namelijk dat het vanaf volgend seizoen met twee wagens aan de start zal verschijnen in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Daarenboven maakte men ook bekend dat drie nieuwe piloten het team zullen vervoegen naast Renger van der Zande: Earl Bamber, Alex Lynn en Sébastien Bourdais.
  • MF Racing
Het idee om een tweede wagen in te zetten zat al even in de geruchtenmolen. Chip Ganassi Racing wil hiervan gebruikmaken om zich beter voor te bereiden op het nieuwe LMDh-tijdperk met Cadillac. Daarom moest het team op zoek naar nieuwe rijders, ook ter vervanging van Kevin Magnussen, die vanaf volgend seizoen uitkomt voor Peugeot Sport. CGR heeft zijn huiswerk al klaar en stelt niet de minste piloten voor, met Earl Bamber, Alex Lynn en Sébastien Bourdais. Alle drie hebben namelijk ervaring in de prototypes en Bamber en Lynn hebben ook al de Cadillac kunnen uittesten.

Wie aan wie wordt gekoppeld wordt, valt nog af te wachten. Ook is het wachten op de rijders die het team zullen versterken tijdens de uithoudingsraces. Scott Dixon en Kevin Magnussen staan alvast op de shortlist.

Foto: Chip Ganassi RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 20 oktober 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons