van der Horst

24H Zolder: Chrisal Leipert Motorsport met ambitie

Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
De komst van de Lamborghini Huracán, ingeschreven onder de vlag van Chrisal Leipert Motorsport, deed nogal wat wenkbrauwen fronsen. De machtige GT, die het momenteel uitstekend doet in de Blancpain Lamborghini Super Trofeo, werd nu door Leipert Motorsport klaargestoomd voor een van de zwaarste races ter wereld; Nl. De Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Het vaste Trofeo duo Niels Lagrange & Pieter Vanneste krijgen hierbij versterking van Yannick Hoogaars en Guillaume Dumarey. En Chrisal Leipert Motorsport komt niet voor een gezondheidswandeling. Er zal worden gestreden om de knikkers.
Gezien de Lamborghini geen vast ingeschreven wagen is binnen het Belcar Endurance Championship komt deze schitterende bolide samen met nog enkele andere sterke teams uit in de gastklasse. Ze kunnen dus geen punten afsnoepen van de reguliere teams, maar ze kunnen wel meedingen naar de zege of minstens een podium algemeen.

Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
Niels Lagrange: “Laat me toe om eerst te zeggen dat ik zeer tevreden ben om op eigen bodem te kunnen racen met een Lamborghini samen met mijn vaste co Pieter Vanneste en twee supersnelle mannen als Guillaume Dumarey en Yannick Hoogaars. Guillaume is een ex winnaar van deze etmaalrace en scoorde steeds zeer goed in elke wagen waarmee hij ooit onderweg was. Hij beschikt over een goed aanpassingsvermogen. Hetzelfde geldt voor Yannick Hoogaars die jonger is, maar vorig jaar ook op het hoogste ereschavot stond. Daarnaast scoort hij uitstekend in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux waarin hij momenteel aan de leiding staat in de tussenstand. Ik denk dat we over een heel compatibel rijderskwartet beschikken, gekoppeld aan het uitstekend en zeer professioneel team van Leipert Motorsport. Het feit dat de partners met Chrisal op kop ons deze kans geven is top. Ikzelf heb ook zeer goede herinneringen aan deze race tweemaal rond de klok met als beste resultaat een tweede plaats algemeen destijds in een Porsche van First Motorsport”.

“Ik kan nu reeds meegeven dat we gaan trachten om deze wedstrijd te winnen. Er zijn enkele onbekende factoren inzake de concurrentie, maar we gaan trachten om hen zoveel mogelijk richting de normtijd te duwen. We gaan een hoog tempo aanhouden terwijl het mijn droom is om onder de brug van sponsor Chrisal te starten vanop de eerste startrij. Dat wordt uiteraard zeer moeilijk, maar ik hoop om tijdens de superpole op een 1’30” uit te komen. Of dit voldoende zal zijn is maar de vraag. Voor ons is de startpositie van publicitair groot belang. We zitten met 300 vips en met een tent in de eerste linkse bocht. Ik hoop daar als eerste langs te komen. Na de uitgebreide testsessie tijdens het New Race Festival hebben we overigens beslist om op Michelin te rijden”.
                      
Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - lamborghini Huracan Super Trofeo
Teamchef Pascal Verplaetse: “Voor het eerst in mijn carrière doe ik een duo baan als teamchef, samen met Marcel Leipert. Voor mij een droom om te werken met een professioneel team, een schitterend rijderskwartet en met een Super GT. Marcel en ikzelf zullen elkaar afwisselen tijdens de race. Na de testrace in het kader van het New Race Festival is er enorm veel data verzameld en dat was ook de bedoeling. We beschikken over een snelle bolide die anderen pijn kan doen. De Lamborghini is de snelste GT en kan dan ook het makkelijkst de normtijd benaderen en de Proto’s het leven zuur maken. Het is niet meteen de meest zuinige wagen van het lot, maar ook niet zo gulzig als velen denken. Dus ik ben zeker dat we een kans maken op de zege. Leipert verzekert ons dat we een frisse en goede wagen aan de start krijgen en als ik het rijderskwartet bekijk met twee ex winnaars en waarbij iedereen ervaring heeft met de 24 Hours of Zolder, dan groeien de verwachtingen met de dag. Leipert heeft ervaring in lange afstandsraces, maar uiteraard blijft het een mechanische sport en zijn er een pak tragere wagens op de piste die de piloten moeten trachten goed in te schatten”.

Reeds een zege en drie podia in Blancpain Lamborghini Super Trofeo

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De deelname van de Chrisal Lamborghini Super Trofeo aan de 24 Hours of Zolder is er uiteraard gekomen door het feit dat het team de wagen heeft rijden in de zeer competitieve Lamborghini Super Trofeo. Binnen deze snelste merkencup van de wereld heeft het duo Niels Lagrange / Pieter Vanneste reeds drie podia op vier raceweekends weten te behalen in Pro-Am. Momenteel staan ze op een vijfde plaats in het kampioenschap, maar ze stonden voor het weekend van de 24H Spa op een vierde plaats en hadden de top 3 kunnen binnen duiken.

“Francorchamps heeft ons genekt,” gaat Niels lagrange verder. “De eerste race hadden we kunnen winnen als we de terechte drive through niet kregen wegens te hoge snelheid in de pitlane. En tijdens de tweede race sluiten ze de pitlane na een crash terwijl er reeds enkele wagens waren komen pitten. Dat nadeel konden we niet meer goed maken. We stonden met een derde plaats in Pro Am wel op het podium, maar er had veel meer ingezeten. Onze enige troost is dat ik erin slaagde om de wagen als vijfde te kwalificeren terwijl ik in het begin van het seizoen een top tien ambieerde. We scoorden met een zege, een tweede en een derde plaats toch reeds drie podia op vier weekends. Daar zijn we heel tevreden mee. En het feit dat het verschil met de leiders in Pro AM amper 20 punten is wil zeggen dat alles nog mogelijk is. Maar nu eerst alle krachten bundelen richting de 24 Hours of Zolder”.

Foto's: Arne Simons - Chrisal Leipert MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 12 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons