van der Horst

Christophe Pampel ambieert sprint titel met ex-Andy Priaulx BMW

Al jaren is Antwerpenaar Christophe Pampel een vaste verschijning op de Belgische circuits, nadat hij zijn eerste strepen verdiende in slalom en bergklims. Samen met Tim Joosen, zoon van, maakte hij in de Touring Cup en later BTCS het mooie weer met BMW’s “made by EuroRacing”. Voor 2013 heeft de garagehouder uit Sint Job zijn zinnen gezet op het nieuwe BRCC-sprintkampioenschap.
“Ik wou absoluut alléén rijden en wou niet langer afhankelijk zijn van een tweede rijder, zoals dat niet anders kon in Endurance. Met het beperken van de BRCC-sprints voor auto’s zoals onze tweeliter-BMW E46, ex-Andy Priaulx, krijg ik de gelegenheid om alléén te presteren en, vooral, voor de algemene overwinning te gaan.”

Het European Formula Racing is niet de enige formatie die al bevestigde voor de “new look” BRCC-sprints. De BMW van Christophe Pampel zal, bijvoorbeeld, in de twee sprints van telkens 35’ mogen afrekenen met de komst van de Seat Leon Supercopa voor Kevin Caprasse (RACB Rookie) van het Allure Team – dat in Endurance gaat voor een Porsche GT3 Cup – en een nieuwe Ginetta G50 GT4 van het Luxemburgse Prime Racing met Jean-Marc Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux, die hiermee eveneens aantreden in Endurance.

“Het is nog niet uitgemaakt of ik ook ga starten in Endurance,” stelt nog Christophe. “Met kortere races zoals de 60’ in het kader van de Total 24 Hours Spa, zou ik ook daar solo kunnen gaan. Maar dat zijn zorgen voor later. Wij gaan ons in de eerste plaats concentreren op het programma in de BRCC-sprints.”

Kronos Events press  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons