van der Horst

Chrysler zet punt achter Viper fabrieksprogramma

SRT Dodge Viper GTS-R #93
SRT Dodge Viper GTS-R #93
Na eerdere berichten van tegenvallende verkoopcijfers en een tijdelijke stillegging van de productie heeft Chrysler besloten om de stekker uit het SRT Viper fabrieksprogramma te trekken. Na amper 2,5 jaar komt er daarmee een einde aan de lang verwachte terugkeer van de Dodge Viper naar de GT-racerij. SRT Motorsports gaf eerder dit jaar al forfait voor de 24 uren van Le Mans en zal volgend jaar dus niet terugkeren naar het Tudor United Sportscar Championship.
  • Prospeed Competition
SRT viert eerste zege nieuwe Viper GTS-R
SRT viert eerste zege nieuwe Viper GTS-R
Afgelopen weekend bezorgde Kuno Wittmer de troepen van Bill Riley nog de rijderstitel in de GT Le Mans klasse (GTLM) van het TUSC, terwijl ook het kampioenschap bij de teams naar SRT Motorsports ging. Enkel de constructeurstitel ontglipte hen en ging naar Porsche (gelijk aantal punten). Het was overigens Marc Goossens die samen met Dominik Farnbacher de Dodge Viper SRT GTS-R vorig jaar zijn eerste overwinning bezorgde op Road America.
 
Racing Festival: De zaterdag in beeld gebracht
Het valt af te wachten of de GTE-bolide volgende jaar nog aan het werk te zien zal zijn in het kader van een eventueel klantenprogramma. Voorts bleek de Viper GT3-R tot dusver geen denderend succes, met amper twee exemplaren in omloop (TUSC GTD & RaceArt).

Foto's: SRT & Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 6 oktober 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons