van der Horst

CIK-FIA presenteert nieuwe kalender

OK & OKJ
OK & OKJ
Het regent de laatste dagen en weken aanpassingen aan de nationale en internationale autosportkalenders. Ook de CIK-FIA nam het heft in handen en gooide de bestaande kalenders van het Europees en Wereldkampioenschap Karting op de schop. Nadat de Belgische en Duitse overheid gisteren extra maatregelen hebben genomen voor komende zomer, krijgen zowel de manche in Wackersdorf als die in Genk nieuwe data.
  • LTF

Thomas ten Brinke (OKJ)
Thomas ten Brinke (OKJ)
Europese kampioenschappen in Wackersdorf en Genk verschuiven naar september

Het Duitse Wackersdorf organiseerde in eerste instantie de opener van het EK OK en OKJ tijdens het laatste weekend van mei. Die manche verschuift naar 10, 11, 12 en 13 september en wordt daarmee de laatste en beslissende manche. Het seizoen start nu in Zweden, in het weekend van 11 en 12 juli. Ook Karting Genk versierde weer een plaatsje op de prestigeuze kalender. Het EK voor de KZ- en KZ2-schakelklasse kwam normaal in juni naar de Horensberg, maar die manche verschuift nu naar het weekend van 5 en 6 september. 
 

Kalender Europees kampioenschap OK en OKJ 2020

DatumLocatie
9 - 12 juliKristianstad - Zweden
30 juli - 2 augustusZuera - Spanje
20 - 23 augustusSarno - Italie
10 - 13 septemberWackersdorf - Duitsland
 

Kalender Europees kampioenschap KZ en KZ2 2020

DatumLocatie
13 - 16 augustusAdria - Italië
3 - 6 septemberGenk - België
1 - 4 oktober Lonato - Italië            


Lorenzo Travisanutto
Lorenzo Travisanutto
Portugal neemt WK over van Brazilië

Oorspronkelijk kwamen de KZ- en KZ2-piloten van 10 tot 13 september samen in Lonato voor hun Wereldkampioenschap. De locatie blijft ongewijzigd maar de datum schuift enkele weken op, naar het eerste weekend van oktober. Ingrijpender zijn de wijzigingen voor de OK- en OKJ-klassen. De CIK FIA kondigde vorig jaar met veel bravoure hun WK in Brazilië aan, maar moet daar nu op terugkomen. "We keken allemaal erg uit naar het Wereldkampioenschap in Brazilië", vertelt CIK FIA President Felipe Massa. "We moeten gepast reageren op de huidige situatie waarbij de gezondheid van onze teamleden, rijders en alle betrokkenen de hoogste prioriteit krijgt. De organisatie van het WK in Brazilië is in deze tijd onmogelijk geworden. We doen ons uiterste best om de manche in Birigui een plaats te geven op de kalender van 2021."

Het Portugeese Portimao zal de organisatie van het WK voor de OK- en OKJ-klassen op zich nemen en dat van 5 tot 8 november. 

Foto's: FM-Images en Kartphoto
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 16 april 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons