van der Horst

CIKFIA presenteert kalender voor 2021, Genk opnieuw van de partij

CIK-FIA Karting World Championship
CIK-FIA Karting World Championship
Hoewel het seizoen 2020 nog goed en wel moet beginnen, presenteert de CIK FIA al zijn kalender voor het kartingseizoen 2021. Brazilië en Zweden krijgen hun plekje op de planning van 2021. Daarnaast keert het Franse Essay terug op de kalender, doet het circuit in het Duitse Mülsen zijn intrede en zien we ook Karting Genk volgend jaar op de kalender verschijnen.
  • VR Racing
Van 15 tot 18 april gaat het Europees kampioenschap OK en OKJ van start in Zuerra. Na de Spaanse manche, trekt de karavaan in het weekend van 15 en 16 mei naar Genk, waar ze het gezelschap krijgt van de Academy Trophy. Twee weken later wordt in het Franse Essay de voorlaatste manche afgewerkt, waarna het kampioenschap op 11 juli beslecht zal worden in Sarno. 

KZ2
KZ2
De KZ-schakelkarts beginnen in het eerste weekend van mei aan hun EK. Het Italiaanse Sarno is de gastheer van die manche, waarna het Duitse Mülsen, een nieuwkomer op de kalender, het kampioenschap op 20 en 21 juni ontvangt. Dat is tevens de laatste manche van het Europees kampioenschap, dat in 2021 dus twee afspraken kent. 

Zowel het Zweedse Kristianstad als het Braziliaanse Birigui keren in 2021 terug als gastheer van het WK. Beide landen zagen hun wedstrijd in 2020 geannuleerd door het coronavirus, maar van uitstel komt dus geen afstel. De KZ-klassen trekken naar Kristianstad in het eerste weekend van september. De OK- en OKJ-klassen beslechten hun WK op 31 oktober in Birigui. 

Foto's: FM-ImagesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 22 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons