van der Horst

Circuit Pau Ville verwelkomt dit weekend TCR Europe-veld

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Twee weken na de start van het seizoen in Portimão komt TCR Europe dit weekend opnieuw in actie in de straten van Pau. De gelegenheidsomloop kwam op de kalender te staan ter vervanging van de initieel in september geplande meeting op de Red Bull Ring. Veertien wagens komen er aan de start, waaronder maar liefst acht Audi RS3 LMS TCR. Vijf hiervan worden gerund door het Belgische Comtoyou Racing dat met het duo John Filippi -Tom Coronel de puntenstand aanvoert.
  • Skylimit Events
John Filippi - Comtoyou Racing
John Filippi - Comtoyou Racing
Naast onze Zuider- en Noorderbuur die in Portugal respectievelijk race 1 en 2 wonnen, vinden we uiteraard ook Kobe Pauwels onder de wit-blauwe luifel terug. Onze jonge landgenoot imponeerde bij zijn debuut in de Algarve met de snelste chrono overall in FP2, een negende stek in kwalificatie tussen de Kumho TCR World Tour-deelnemers en een tiende plaats (overall) in race 1. Een ongelukkig treffen met Dušan Borković en Nestor Girolami in de openingsronde van race 2 noopte Pauwels tot opgave. In de puntenstand prijkt de rallycross-kampioen niettemin op de vierde plaats achter rookie-leider Isaac Smith, ook de Brit treedt aan in een (door Volcano Motorsport gerunde) Audi RS 3 LMS.

Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Net als full saison-rijder Viktor Davidovski zal ook local hero Eric Cayrolle dit weekend de Comtoyou-kleuren verdedigen. Pau's toerwagenheld vond destijds in WTCC en WTCR steeds een manier om deel te nemen aan zijn thuisrace en da's komend weekend niet anders. Cayrolle is overigens één van vijf Fransen die het vaste TCR Europe-veld vervoegen. Zij moeten voorts het Aggressive Team Italia Hyundai Elantra-duo Nicola Baldan - Mikael Karlsson, Lewis Brown (Volcano Motorsport Audi RS 3 LMS) en Viktor Andersson in de enige door MA/GP ingeschreven Lynk&Co 03 van antwoord zien te dienen.

Zoals steeds op stratenomlopen en al zeker in Pau waar plaatswinst boeken bijzonder moeilijk is, zijn we na de kwalificaties op zaterdag (11u29) al een heel stuk wijzer.

Entry List
Timing

Beide races zijn live te zien op tcr-series.tv.

Foto's: WSC Ltd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op woensdag 10 mei 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons