van der Horst

Circuit Zandvoort tekent voor slotakkoord in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Het weer zat niet mee voor de laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux
Het weer zat niet mee voor de laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux
Afgelopen vrijdag, 14 oktober, vond op Circuit Zandvoort de laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux plaats. De laatste afspraak van de merkencompetitie van Porsche kroonde de laatste kampioenen en deelde de laatste prijzen in de wedstrijden uit. Met deze laatste confrontatie valt meteen het doek over het sportieve Porsche-seizoen in de Benelux, een seizoen dat meer dan eens een prachtig sportief en menselijk avontuur was. In Zandvoort verzekerde Sasha Norden zich nog van de titel in de Division IV GT4 en opvallend, pakten vader en zoon Verhoeven het zilver en het brons in de Division I voor de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992.
Aan alles komt een einde en dus ook aan de autosport met Porsche in 2022. De Porsche Sprint Challenge Benelux trok afgelopen vrijdag voor de laatste maal van het seizoen richting één van de mooie circuits in de Benelux en net als voor de seizoensaftrap was Circuit Zandvoort aan de Noordzeekust het theater voor twee spannende wedstrijden van 30 minuten, twee wedstrijden waarin de deelnemers af te rekenen kregen met heel verschillende weersomstandigheden, maar dat vormt natuurlijk een van de uitdagingen van de autosport. 

“Inderdaad, we sloten op Circuit Zandvoort af en dat met wederom een mooi startveld en spannende races”, blikt Series Manager Lars Plato op de finale terug. “Dat onze competitie er ook een is voor jonge rijders, bleek eens te meer in de eerste wedstrijd, met een zege van Jaxon Verhoeven (Speedlover). Floris Dullaart (Team GP Elite) werd tweede en onze kersverse kampioen in de Division II (Type 991), Michel Arfman (Team GP Elite), maakte een prima overstap naar een Porsche 992 GT3 Cup en werd derde. Sasha Norden (Team GP Elite) verzekerde zich met winst in de Division IV (GT4) meteen van de titel in zijn klasse.”

In de tweede race was de winst voor Floris Dullaart, voor zijn teamgenoot bij Team GP Elite, Niels Troost, en Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover). Alexander Goddijn bezorgde Team GP Elite een tweede zege in de Division IV (GT4). Patrick van de Berg won tweemaal in de Division IV – Class 981.  

Doorstroom van jonge wolven

“Het was een fijne racedag, volgens ons gekende recept met alle activiteiten op één dag”, gaat Lars Plato verder. “We zagen weer enkele nieuwe gezichten die met de autosport kennis maakten, waaronder Rik en Sem Geerts, de zonen van Ad Geerts, zaakvoerder bij PGZ, officieel merkdealer bij Porsche en uiteraard vaste deelnemer aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook Ad racete trouwens mee, in zijn vertrouwde Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 van #TeamPGZ by Redant Racing, daar waar Rik en Sem het afwisselend in een Porsche 982 GT4 deden. Zij zijn maar enkele van de voorbeelden van jonge kerels die hun weg naar onze competitie vinden.” 

Hiermee sluit de Porsche Sprint Challenge Benelux het seizoen af, maar ondertussen werkt de organisatie al hard aan het seizoen 2023 waarover over afzienbare tijd zal gecommuniceerd worden. 

Porsche Sprint Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 20 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons