van der Horst

Circuit Zolder: Dit weekend de H.Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix

H.Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix
H.Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix
Goesting om er stevig in te vliegen? Dat begrijpen we. De truckpiloten van het FIA European Truck Racing Championship en Dutch Truck Racing Cup denken er precies zo over. Op 11 en 12 september daveren de tribunes op Circuit-Zolder. Met dit event raakt Circuit Zolder stilaan weer op koers. Na een DTM met toeschouwersbeperkingen en een geslaagde Historic Grand Prix & Concours d’Élégance mét covid-safe publiek, verwelkomen we nu racefans en professionals uit de transportsector voor een weekendje truckracing van Europees niveau. Met Covid Safe Ticket, uiteraard!
Het H.ESSERS FIA ETRC BELGIAN TRUCK GRAND PRIX is een netwerkevent van 1ste categorie. Het FIA European Truck Racing Championship verwelkomt op zijn races doorheen Europa elk jaar ongeveer 420.000 toeschouwers uit de industrie en daarbuiten: fleetowners, decision makers, fabrikanten… die elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Het circuit is voor de gelegenheid bovendien helemaal in truckerstijl gehuld. Mannen in houthakkershemden zijn zeer welkom, al is er niet echt een dresscode.
 
Op Biodiesel van dit jaar

 De grootste merken - IVECO, Freightliner, MAN, Scania en Ford - zijn aanwezig op wat het meest indrukwekkende raceformat ter wereld wordt genoemd. Nieuw dit jaar is dat de mastodonten voor het eerst op biodiesel brullen, voor 100 procent gewonnen uit hernieuwbare bronnen. We verwelkomen dit weekend niet enkel de snelle jongens van het FIA ETRC: ook het Dutch Truck Racing Cup komt een manche betwisten op Zolder.

Truckshow all weekend

Laat de inner trucker in je naar buiten en kom maar liefst 270 showtrucks bewonderen tijdens de truckshow die het hele weekend plaatsvindt. Er vallen prijzen winnen in verschillende categorieën: niet enkel de trucks met het mooiste interieur of exterieur maar ook die met special paint en de mooiste Oldtimer en American truck gaan niet met lege handen naar huis! Het gezellige truckerssfeertje? Dat krijg je er gratis bij!

Met Ford Fiesta Sprint Cup en Cup & Tourenwagen Trophy

Een groot contrast en zeer welkom ter afwisseling is de Ford Fiesta Sprint Cup met Belgische en Nederlandse piloten. De deelnemers rijden met een voor circuitgebruik aangepaste Ford Fiesta ST-Line met van amper 1.000 kilo maar met 150 paarden. Je krijgt deur-aan-deur gevechten en voortdurende positiewissels omdat alle coureurs met 100% identieke wagens aan de start komen. De Cup & Tourenwagen Trophy is dan weer een Duits onderonsje met een verscheiden deelnemersveld in VW Lupo, Renault Clio, BMW Mini… tot BMW M3 of Seat Leon Supercopa.

Toegang

Er zijn vier manieren waarop racefans, in het bezit van hun identiteitskaart, de H.ESSERS FIA ETRC BELGIAN TRUCK GRAND PRIX op Circuit Zolder kunnen bijwonen:
  • met een Covid Safe Ticket op je smartphone via de CovidSafeBE-app
  • met een Europees Coronacertificaat op je smartphone
  • met een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat:
    geldigheid = dag van de test plus 2 dagen
met een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Circuit Zolder

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 6 september 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons