van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 18 april 2019 – Internationale testdag & Petrolhead Thursday

Tyrrell 023-Yamaha
Tyrrell 023-Yamaha
Donderdag 18 april was het Petrolhead Thursday – Classics only op Circuit Zolder waardoor de deelnemers aan de internationale testdag het asfalt op gepaste tijdstippen moesten afstaan aan de oudere en minder oude wagens die zich ingeschreven hadden voor Petrolhead Day. Zoals was te verwachten lokte het mooie lenteweer heel wat wagens naar het circuit waaronder naast enkele wagens uit de Belcar Series, de TCR bolides van Team WRT en Boutsen Ginion Racing. Bij de classics noteerden we een BMW M1 maar daar was de ster een heuse formule 1 wagen, een Tyrrell 023-Yamaha uit 1995.
  • Powercars
Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
Een bijna volle pitlane donderdag op Circuit Zolder en daar was het mooie weer niet vreemd aan. Heel wat deelnemers uit het Belcar Endurance Championship maar geen Lamborghini Huracan Super Trofeo ditmaal. Wel twee Norma M20 FC, het exemplaar van Russel Racing, nu onderhouden bij PK Carsport, dat de sporen kreeg van Hans en Frank Thiers en dit van GHK Racing waarvan Guy Verheyen en Chris Mattheus het stuur namen. Bij de prototypes moeten we nog twee Radical’s tellen die op het einde van de dag de piste namen.

MSE Motorsport - BMW 2 Series
MSE Motorsport - BMW 2 Series
MSE Motorsport onderwierp de zelf ontwikkelde 2-serie aan een grondige testsessie, maar ook de BMW M3 ex Comparex Racing werd aan de tand gevoeld. Ook de BMW’s van R&J Racing en G&R Motorsport tekenden present alsook een drietal BMW 325i. De aanwezigheid van GP Elite bleef niet onopgemerkt, zij hadden drie Porsche Cayman S bij zich die zullen uitkomen in de nieuwe Cayman ClubSport Trophy. Onder de bekwame leiding van Dennis Retera maalden de rijders hun rondjes af.

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport had twee mooi gekleurde Porsche 991 Cup’s meegebracht waarop de rijders Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck blijkbaar heel trots waren. De Porsche Carrera Cup Benelux werd vertegenwoordigd door Loek Hartog de Junior 2019.


EJ Automotives - Ford Fiesta Sprint Cup
EJ Automotives - Ford Fiesta Sprint Cup
Een tevreden Niels Lagrange wist te vertellen dat alle zitjes binnen het Herroelen Motors by Niels Lagrange team in de Ford Fiesta Sprint Cup ingenomen zijn. Niels fungeerde als coach voor de zeventienjarige Alexander Borgmans alsook voor de andere aanwezige jonge rijders van het team, waarvan de namen volgende week zullen bekend gemaaakt worden. Ook Hanne Terium (EMG Motorsport) reed ettelijke ronden op het Limburgs asfalt. Zoals beloofd stond EJ Automotives er met twee wagens, Kristoff Cox scherpte zijn kennis van de Fiesta aan terwijl in de tweede wagen Eyckmans en Thibault Parmentier elkaar afwisselden achter het stuur.

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Veel aandacht was er voor de Belgische teams die deelnemen aan de TCR Series. Team WRT bracht twee Audi RS 3 LMS mee waarin afwisselend Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay plaats namen. Boutsen Ginion Racing bracht de Honda Civic TCR op de baan waarmee Tom Coronel de TCR Europe zal betwisten.


BMW M1
BMW M1
Naast een Megane Trophy waren er nog een Lotus Exige, de oldies met een BMW M1 die het echter na slechts enkele rondjes de garage moest opzoeken met mechanische panne, een Corvette, de F3000 van Dieter Struys en de Formule Renault van Luc Denis.


Audi Quattro S1 Group B
Audi Quattro S1 Group B
Nog even aandacht voor de Petrolhead Thursday – Classics only waar zoals gezegd een formule 1 de piste nam. De Tyrrell 023-Yamaha legde zijn rondjes echter af op een gezapig tempo waardoor zijn  rondetijden niet sneller waren dan die van de Formule Ford van Wim Reynders. Ook veel beziens was er voor de Audi Quattro Group B en de Audi Quattro S1 Group B die nog eens de piste van Zolder aandeden. Daarnaast werd de piste ingenomen door een Jaguar E Type, een Rover Vitesse, AC Cobra, 2 Opel Manta’s, een Kadett en enkele BMW's en Porsche’s.

Iemand of iets vergeten? Sorry.
“Bij leven en welzijn, tot 25 april 2019”

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 18 april 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons