van der Horst

Circuit Zolder, vrijdag 20 augustus 2021 – Internationale testdag

Ford Fiesta versus Ford Capri
Ford Fiesta versus Ford Capri
Nu na het afhaken van de Masters Historic Racing Series de Zolder Historic Grand Prix over twee dagen plaats vindt kwam er vrijdag tijd vrij voor een extra internationale testdag. Zoals te verwachten grepen heel wat teams uit het Belcar Endurance Championship die kans om alsnog wat te testen alvorens de dubbele manche van dit weekend. Maar ook enkele deelnemers aan de Belcar Historic Cup profiteerden van de extra testtijd om de wagen alsnog aan de tand te voelen.
#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
PK Carsport kwam niet met één maar met twee Norma’s, nu ook de wagen van Christoff Corten, Bert en Stienes Longin er onderdak gevonden heeft. Ook GHK Racing by T2 tekende present met de twee Norma’s en McDonald’s bracht de Norma mee voor Koen De Wit. Art Racing zorgde voor enige afwisseling bij de CN prototypes met de Wolf GB08. Ook heel wat Porsches 911 GT3 Cup op de piste met de aanwezigheid van Belgium Racing Team, NGT Racing, Redant Racing en Q1 Trackracing by EMG. Ook een aantal BMW’s M2 Racing waagden zich op de baan, we zagen de wagens van VR Racing by Qvick Motors, JJ Motors, Stevens Motorsport en Gamsiz Racing.

Xwift Racing Events - Radical SR1
Xwift Racing Events - Radical SR1
Naar gewoonte tekende ook Totaalplan Racing present met beide Lambos. Naast een Radical RXC viel ook de aanwezigheid van twee Radicals SR op, die XWift Racing Events dit weekend inzet in de Belcar races. Beide wagens een SR1 en een SR3 komen trouwens uit in de GTB klasse. Verder nog een BMW M3 GTR van Pricon Racing alsook de Audi RS 3 LMS van QSR Racing met ondermeer Jurgen Van Den Broeck aan het stuur.

Vink Motorsport - BMW M3 E30
Vink Motorsport - BMW M3 E30
Ook de Historics wisten te bekoren tijdens de tesdag. Vink Motorsport bracht niet minder dan drie BMW M3 E30 op de baan waaronder nog een bolide ooit bestuurd door Emanuele Pirro. Voorlopig kwamen ze vrijdag op de baan enkel de identieke bolide van VR Racing by Qvick Motors tegen. Tim Kuijl hield zich bij de BMW E36 2.5 en Dieter Kuijl bracht de groengele Ford Capri op de baan. Verder de BMW 2002 van Blommaert, de Mercedes 190 E van Verheggen, de Opel Kadett van Laudus, de Volvo 240 Turbo van Dumarey, een Citroën AX van de Bonhome, een Mustang en een Lister.

Dallara World Series Formule Renault 3.5
Dallara World Series Formule Renault 3.5
Opvallende gast was opnieuw de Dallara World Series Formule Renault 3.5 die we ook al drie weken geleden aantroffen, toen met Marc Goossens aan het stuur. Ook nog op de piste, een Lamera Cup, een DNRT Mercedes SLK en een tweetal Ford Fiesta’s.Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens
 

   • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons