van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 22 oktober 2020 – Internationale testdag & Petrolhead Thursday

Eric De Doncker (AC Cobra) voor Luc De Cock (Norma M20 FC)
Eric De Doncker (AC Cobra) voor Luc De Cock (Norma M20 FC)
Aangename temperaturen en de zon die regelmatig tussen de wolken door kwam piepen, op een enkel regenbuitje na was het goed vertoeven op Circuit Zolder deze donderdag. Het was weer tijd voor de maandelijkse Petrolhead Thursday zodat de tijd op de baan verdeeld werd tussen de trackday-deelnemers en die aan de internationale testdag. Niettegenstaande de milde temperaturen kwamen er niet heel veel wagens opdagen, maar toch viel er nog te genieten van de aanwezigheid van onder meer de VR Racing by Qvick Motors Marc 2 Mustang, een Deldiche Racing Norma, een Wolf GB08 en verschillende Porsches.
  • St. Paul
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Opvallend was de aanwezigheid van Tom Boonen bij VR Racing by Qvick Motors, die de Marc 2 Mustang aan de tand kwam voelen met het oog op een deelname aan de 12 uur van Zolder, nadat hij eerst nog bij Deldiche Racing langs was gegaan. Dit laatste team was aanwezig met één Norma M20 FC, naast de Lotus Lotus 2-eleven waarmee Luc De Cock ooit nog uitkwam in de Supercar Challenge.

Tim Joosen - Formule Renault 2.0
Tim Joosen - Formule Renault 2.0
Terwijl De Cock de Norma onder handen nam, haspelde teamgenoot Tim Joosen verschillende ronden af aan het stuur van een Formule Renault 2.0. Voor Joosen is de wagen, die dateert van 2015, een ideale wagen om kilometers mee te rijden. Het rijgedrag valt te vergelijken met een CN prototype, maar de running cost ligt een stuk lager.

GTA Racing - Wolf GB08
GTA Racing - Wolf GB08
Nog een bekend gezicht was dat van Niels Lagrange, die we aan het stuur zagen van één van de twee aanwezige Porsche Cayman GT4. Eric De Doncker, teameigenaar van Motorsport 98, deelde dan weer het stuur van een AC Cobra met zijn Zwitserse teamgenoot. Ron Sanen en Cédric Baeten gaven de elegante Wolf GB08 nog eens de sporen. Verder zagen we nog een Porsche van Speedlover, twee BMW M2 CS Racing en een BMW M235i Cup van QSR Racing School.

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 22 oktober 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons