van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 24 mei 2018 – Guy Verhofstadt maakt zich op voor de Historic GP

Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt
Donderdag vond er weer een Internationale testdag plaats op het Circuit Zolder, dat zich al helemaal opmaakte voor de Historic GP die er over twee dagen plaats vindt. Heel wat deelnemers aan de FIA Lurani Trophy for Formula Junior cars hadden dan ok al post gevat in de paddock en maakten van deze testdag gebruik om de baan te verkennen. De meest opvallende deelnemer aan die Lurani Trophy for Formula Junior cars is veruit Europees Parlementslid en ex-premier Guy Verhofstadt, die dit weekend het stuur neemt van een Elva uit 1959.
Guy Verhofstadt - Elva Formula Junior
Guy Verhofstadt - Elva Formula Junior
Een zichtbaar nerveuze Guy Verhofstadt kroop donderdag achter het stuur van de gele Elva met startnummer 43. Probleemloos verliep het debuut niet, eerst wou de wagen niet starten en toen de politieker eindelijk de piste op reed, was het om al na een ronde binnen te komen omdat het motordeksel losgekomen was. Verhofstadt verduidelijkte wel dat hij het dit weekend kalm zal aanpakken, de wagen heel houden is de boodschap zonder een resultaat na te streven.

Selleslagh Racing Team-  Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team- Mercedes AMG GT4
Naast de verschillende Formule Junior wagens waren er ook enkele hedendaagse bolides die bezit namen van de piste. Vooreerst was Selleslagh Racing Team aanwezig met een van de Mercedes AMG GT4. Wim Spinoy en Glenn De Truyer maakten van de gelegenheid gebruik om enkele extra testkilometers af te werken. Nog een aanwezige GT4 wagen was de BMW M4 GT4 van Gamsiz Motorsport die de sporen werd gegeven door de broers Hakan Sari en Recep Sari. EMG Motorsport bracht zijn nieuwe Porsche 991 GT3 Cup mee waarop Steve Vanbellingen enkele nieuwe aanpassingen uittestte ter voorbereiding van de tweede Belcar race die volgende week plaatsvindt in Francorchamps. Manfred Verbeke en Denis Smets voelden dan weer de ex-Delahaye Racing SEAT Leon TCR aan de tand.

Meer foto's van de testdag vindt u HIER.

Foto's: Niels Vaeck
 

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 24 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic GP.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons