van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 29 april 2021 – Internationale testdag & PH Thursday

JP Motorsport McLaren 720S GT3 & Totaalplan Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo
JP Motorsport McLaren 720S GT3 & Totaalplan Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo
Na twee weken dat de moto’s Circuit Zolder inpalmden op donderdag was het op 29 april terug de beurt aan de wagens om bezit te nemen van de piste. Ondanks dat de zon plaats had gemaakt voor dreigende wolken en de frisse temperatuur vonden heel wat bolides hun weg naar de Limburgse piste voor de Internationale testdag. Blikvangers waren de JP Motorsport McLaren 720S GT3 met Christian Klien aan het stuur maar zeker ook de Simtek S951 Formule 1 uit 1995 waarmee Jos Verstappen ooit nog reed. Verder vielen er nog heel wat mooie historische racewagens te bewonderen.
Petrolhead Thursday
Petrolhead Thursday
De Internationale testdag viel ditmaal samen met de eerste editie van het jaar van de Petrolhead Thursday. Hans Van de Ven en zijn kornuiten kunnen dit jaar ook weer rekenen op hun vaste partners en de baan was dan ook gevuld met bolides van de merken MINI, BMW, AMG en Porsche.

Hendriks Motorsport - NASCAR Whelen Euro Series
Hendriks Motorsport - NASCAR Whelen Euro Series
JP Motorsport neemt dit jaar deel aan de DTM met een McLaren 720S en het team profiteerde van de testdag om het Circuit van Zolder te verkennen waar later op het jaar een manche van de DTM zal plaatsvinden. Totaalplan zakte af naar Zolder met de twee Lamborghinis Huracan Super Trofeo waarmee het team het Belcar Endurance Championship zal betwisten. Ook Hendriks Motorsport was present op volle sterkte en had drie NASCAR-bolides meegebracht waarmee ondermeer Tobias Dauenhauer en Martin Doubek de piste namen.

VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
Belgium Racing Team was natuurlijk aanwezig op Spa-Francorchamps voor de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, maar toch was het team ook op Zolder met de BMW M2 CS. Ook JJ Motorsport tekende present met twee BMW M2 Racing Cups en ook VR Racing by Qvick Motors bracht een gelijkaardige bolide op de baan naast de BMW E30 M3 en de BMW 335i. Maxim De Witte reed rond in de Ford Fiesta van Alnimax Racing, Stijn Lowette met zijn Porsche 991 GT3-Cup en Thierry Verhiest was daar met een drietal Lotus’ Exige.

Xwift Racing Events - Radical SR3
Xwift Racing Events - Radical SR3
Xwift Racing Events gaat in zee met Radical Benelux en bracht twee Radicals SR3 mee naar het Limburgse circuit. Verder heel veel historische bolides van BMW 3.0 CSL over Ford Capri tot een Ferrari 308 GTB Group B. Vooral Gipimotor had een mooie selectie historische bolides mee met een BMW 3.0 CSL Alpina, een Ford Capri RS, Ford Escort Broadspeed en een Cobra.

Bij leven en welzijn tot donderdag 6 mei.

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 29 april 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons