van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 29 juli 2021 – Internationale testdag

Cristophe Van Riet - BMW M3 E30
Cristophe Van Riet - BMW M3 E30
De regen bleef uit dus het was aangenaam vertoeven op Circuit Zolder voor de Internationale Testdag, temeer daar er heel wat interessante bolides de piste namen. PG Motorsport en GP Elite tekenden present op volle sterkte ter voorbereiding van de Porsche Carrera Cup Benelux manche in het kader van de DTM. Maar de primeur was weggelegd voor de BMW E30 M3 van VINK Motorsport die zijn eerste rondjes reed met Cristophe Van Riet aan het stuur. Een wagen, getooid in de Waterloo Motorsport kleuren uit 1988, die binnenkort zal te zien zijn in de Belcar Historic Cup.
Marc Goossens - Dallara Formule Renault 3.5
Marc Goossens - Dallara Formule Renault 3.5
Alle ogen zijn momenteel gericht op Spa-Francorchamps waar dit weekend de 24 Hours plaats vinden. Toch viel er donderdag ook nog heel wat te beleven op Circuit Zolder op de Internationale Testdag. Een hele schare nieuwsgierigen werd dan ook in de paddock en rond de piste gespot. Nog een blikvanger was de Dallara World Series formule Renault 3.5 met niemand minder dan Marc Goossens aan het stuur.

Sebastian Freymuth - PG Motorsport
Sebastian Freymuth - PG Motorsport
Het DTM weekend nadert met in het voorprogramma de Porsche Carrera Cup Benelux en dat was ook te merken. PG Motorsport en GP Elite waren er met al hun wagens om toch al wat testkilometers af te leggen. Sebastian Freymuth, Filip Teunkens en Jan Lauryssen aan de ene zijde en Thierry Vermeulen, Floris Dullaart en Steven van Rhee andere de andere kant maakten de dienst uit bij beide teams.


GTA Racing - Wolf GB08
GTA Racing - Wolf GB08
Maar ook voor de komende Belcar Endurance races en dan speciaal de 24 Hours of Zolder werd er al getest op het Limburgs asfalt. TotaalPlan Racing is een vaste gast op de donderdagtrainingen en ook ditmaal was het team aanwezig met beide Lamborghini Huracan Super Trofeo’s. Ron Sanen en GTA Racing mikken op de etmaalrace met hun Wolf GB08 en kwamen dan ook de nodige testkilometers opdoen.

Garage Van Beurden - Porsche 964 Cup
Garage Van Beurden - Porsche 964 Cup
Mooie historische bolides waren er ook te bewonderen. We hadden het al over de BMW E30 M3 van VINK Motorsport, maar ook Garage Van Beurden bracht twee Porsche’s op de baan. Patrick Michiels deed dienst als taxichauffeur voor zijn dochter terwijl Van Pelt de andere wagen de sporen gaf.Brabham BT35 formule 2 1971
Brabham BT35 formule 2 1971
DHG team tekende present met twee interessante wagens. Enerzijds was er de Bizzarrini 5300 GT die we nog kennen van de Peter Auto serie met David Hart en Nicky Pastorelli aan het stuur en anderzijds kwam ook de Miller Ford Capri in actie. Formule wagens waren er ook met naast de Dallara Formule Renault 3.5 ook een Formule Renault 2.0 en vooral de mooie Brabham BT35 formule 2 uit 1971, ooit nog bestuurd door Dave Morgan.

Henk Thuis - Pumaxs RT
Henk Thuis - Pumaxs RT
Wie er ook weer bij was deze donderdag was Henk Thuis die nog eens kwam proefdraaien met zijn Pumaxs RT. Ook de Lamera van Peter Houben maalde heel wat rondjes af net zoals twee Porsche Caymans van GP Elite. ART Racing bracht ook twee Wolfs GB08 mee waarvan één voor de Duitser met de naam Phil Hill. Verder nog een Renault Clio voor Tom van Eenaeme, een BMW M2 CS Racing, een Westfield en een oudere BMW.

Iemand of iets vergeten? Sorry.
“Bij leven en welzijn, tot donderdag 12 augustus 2021”.

Meer foto's vindt u HIER.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 29 juli 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons