van der Horst

Circuit Zolder onder handen genomen

Werken Circuit Zolder - Kerkstraat t.h.v. hoofdingang
Werken Circuit Zolder - Kerkstraat t.h.v. hoofdingang
In de aanloop naar de start van het seizoen 2018 zijn er een aantal wijzigingen op en rond Circuit Zolder uitgevoerd. Bezoekers van de recente track- en testdays zullen alvast gemerkt hebben dat de voornaamste invalsweg naar het circuit, de Kerkstraat, onder handen genomen werd. De bereikbaarheid van de Limburgse omloop blijft echter gegarandeerd, zeker voor het bezoek van de Blancpain GT Series dit weekend. In het kader van de hernieuwing van de FIA veiligheidslicentie werden er ook enkele kleine aanpassingen uitgevoerd aan het circuit zelf.
  • Powercars
Thierry Boutsen Chicane
Thierry Boutsen Chicane
De Kerkstraat, die parallel loopt met het circuit vanaf de Villeneuve Chicane tot aan de Bolderbergbocht, wordt de komende maanden grondig heringericht. Zo wordt aan beide zijden van deze weg ondermeer vrijliggende betonnen fietspaden aangelegd. Daarvoor diende een deel van de talud tussen het circuit en de weg te worden afgegraven, waarvoor het merendeel van de bomen werd geveld. De ingang van de omloop is tijdens de eerste fase enkel bereikbaar via Parking 69.

Lees ook: Werken nabij Circuit Zolder: ken de omleidingen!

Baanpost Gilles Villeneuve Chicane
Baanpost Gilles Villeneuve Chicane
Daarnaast werden er ook aanpassingswerking uitgevoerd in het kader van de hernieuwing van de FIA veiligheidslicentie (Grade 2) voor de komende drie jaar. Zo werd er op een aantal plekken FIA draad bijgezet, die verder overal werd voorzien van een schuin opzetstuk. Alle verflagen die zich doorheen de jaren op de curbs accumuleerden werden verwijderd en vervangen door een nieuwe laag. De doorgang Viverselpoort werd verkleind met een wegneembare vangrail, net als enkele andere gaten in de betonnen ommuring van het circuit. De cameratoren die zich aan de buitenkant van de Bolderbergbocht bevond was door de wegenwerken onstabiel geworden en is inmiddels afgebroken. Tot slot werd er ook aan het comfort van de baanposten gedacht met bijvoorbeeld toiletten die strategisch werden opgesteld, bijkomende FIA draad waar nodig en het uitvlakken van de loopgangen. Daarnaast blijft de uitbouw van een nieuwe medewerkerscamping een prioriteit.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 4 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons