van der Horst

Circuit Zolder presenteert Belgian Endurance Championship Belcar 2017

Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
Circuit Zolder nodigt u uit voor een bloedstollend weekend op 22 en 23 april. Dan wordt op Circuit Spa-Francorchamps de openingsmanche van het Belgian Endurance Championship BELCAR betwist. Het Belgisch kampioenschap haalt ook dit jaar alles uit de kast om er een superspannend seizoen van te maken. Zo heeft Belcar Endurance sinds vorig jaar de titel van een officieel en volwaardig nationaal kampioenschap - waar tourwagens, GT’s en sportscars het tegen elkaar opnemen. Met nog steeds de 24 Hours of Zolder als top of the bill!
Maak u op voor een Belcar Grand Cru

Tegenstand zal er zijn. Na de bijna walk-over van Deldiche Norma – vier overwinningen op vijf races – kiezen nog andere formaties voor de snelle Proto-klasse. Zo verruilen de Thiers-broers de vertrouwde Ferrari voor een splinternieuwe Norma en zij krijgen in Belcar 2 het Norma-gezelschap van McDonald’s Racing, de Wolf-bolides van PK Carsport, Euroracing, een Radical van Oracle Cars, zonder de Belcar 3-Sakers (Lefevere en Roskam) niet te vergeten.

In Belcar 1 wordt het een volledig Porsche-onderonsje tussen MExT Racing Team, Speedlover, EMG en Belgium Racing. In Belcar 4 zijn we nu al zeker van BMW’s van Euroracing en EMG. PG Motorsport tenslotte rijdt een Porsche Cayman voor in Belcar 3.

Vorig jaar greep QSR Racing slechts nipt naast de titel in Belcar 5 en zij zijn vastbesloten weerwraak te nemen. In de Belcar 5 Trophy-getinte klasse krijgen ze het gezelschap van Convents Racing, Belcar 6 en Skylimit Yokohama, terwijl hetzelfde QSR en ook Baelus een BMW M235i Cup voorrijden in Belcar 3.

Meer track time en betere puntenverdeling

De respectievelijke 50 punten (algemeen) en 100 punten (klasse) worden vervangen door 10 punten voor een algemene zege en 25 punten voor een overwinning in de klasse. Plaats 1 tot 10 scoren punten volgens het klassement. Vanaf plaats 11 wordt er 1 punt toegekend. Na de kwalificaties wordt de houder van de pole position beloond met 1 punt.

Twee primeurs in één weekend

Naast het Belgian Endurance Championship kondigt Circuit Zolder ook trots haar nieuwe huisstijl en communicatie-aanpak aan. Spreek ons hier gerust over aan op 22 en 23 april in Circuit Spa-Francorchamps.

Het Belgian Endurance Championship BELCAR omvat 5 races:


- TCR Benelux Belcar Trophy: 22 & 23 april 2017 - Spa
- New Race Festival GT Series: 3 & 4 juni 2017 - Zolder
- Zolder Superprix: 15 & 16 juli 2017 - Zolder
- 24 Hours of Zolder: 17 & 20 augustus 2017 - Zolder
- American Festival Circuit Zolder Nascar Finals: 14 & 15 oktober 2017 – Zolder

Circuit Zolder Press  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons