van der Horst

Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen 2020

Start 2019 DTM Zolder Race 2
Start 2019 DTM Zolder Race 2
Circuit Zolder heeft de activiteitenkalender voor de komende maanden klaar. Daar is achter de schermen hard aan gewerkt. Er zijn letterlijk bergen verzet. Bijna al de grote events zullen plaatsvinden. DTM, de absolute toprace, oorspronkelijk voorzien eind april, komt nu zelfs twee manches op Zolder rijden, twee weekends na elkaar. “De toekomst is verzekerd. Deze kalender is gezien de buitengewone omstandigheden een fantastische verwezenlijking”, aldus een verheugde General Manager Sven Pribylla.
Sven Pribylla
Sven Pribylla
Hieronder vindt u de datums met de belangrijkste events in het vet. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar we konden de kalender pas vastleggen en meedelen nadat iedereen had bevestigd. We zijn vooral zeer blij met de twee DTM-manches in oktober. Dat is een blijk van vertrouwen en een bevestiging van het goede werk van de voorbije jaren. Onze goede band met Frederic Elsner, Event Director bij de DTM-koepelorganisatie ITR, heeft daarbij zeker een rol gespeeld”, aldus Pribylla. 

Herontdekking en heroriëntering 

Start Belcar Race 1 DTM Zolder
Start Belcar Race 1 DTM Zolder
Bij de eerste doortocht van het DTM-circus in 2019 (een eigen organisatie van ongeveer 500 mensen, showstage met dj’s en véél randanimatie) bleek dat Elsner in zijn nopjes was met de eerbied waarmee de Deutsche Tourenwagen Masters werd ontvangen en met de filosofie die Circuit Zolder huldigt. Het circuit heeft de voorbije jaren onder impuls van Sven Pribylla en zijn team de spreekwoordelijke tweede adem gevonden: het heeft zich op de kaart gezet als toeristische bestemming voor jong en oud, recreant, sporter of autosportliefhebber. Door de diversifiëring is het aanbod danig verbreed met meer doe-activiteiten voor fiets- , auto- en motorliefhebbers die zich kunnen uitleven tijdens trackdays. Ook is Circuit Zolder uitgegroeid tot een volwaardige B2B-eventlocatie.

Uitzonderlijk 2020 – On track voor groots 2021 

2019 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
2019 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
Het is dus zeer belangrijk dat 2020 geen breukjaar wordt waarin de geleverde inspanning verdampt. Op de Historic Grand Prix na (verschuift integraal met alle series naar derde augustusweekend van 2021) zijn alle grote weekends ‘gered’. Er is wat geschoven met de datums van events, zoals het Zolder Fun Festival, de UEC BMX European Cup round 5 & 6, de 3 Nations Cup BMX...


“Het blijft nog afwachten of en in welke mate er voor de races en events die na 31 augustus gepland zijn – tot dan zijn sportwedstrijden met publiek sowieso verboden – toeschouwers kunnen worden toegelaten. We beleven vreemde tijden, maar feit is wel dat de toekomst van het circuit verzekerd is. We blijven op koers met alle grote namen aan boord. Het had anders kunnen lopen. 2021 kan – hout vast houden – een mooi jaar worden”, besluit Pribylla.

Kalender 2020 Circuit Zolder (onder voorbehoud van wijzigingen)

 • *Augustus 08-09                          Zolder Superprix
 • *Augustus 16                               Essec 12 Hours Cycling
 • *Augustus 22-23                          Zolder Fun Festival     
   
 • September 06                              BMW Fan Day
 • September 12-13                        FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix 
 • September 19-20                         European Solar Challenge
 • September 26-27                         3 Nations Cup BMX
 • September 26                              Zolder Cycling Cup
   
 • Oktober 03-04                             American Festival NASCAR
 • *Oktober 9, 10-11                        DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)       
 • *Oktober 16, 17-18                      DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)
 • Oktober 31- November 01            UEC BMX European Cup Round 5 & 6
   
 • November 07-08                           24 Hours of Zolder
 • November 20-21                           1000 km of Zolder
   
 • December 26                                Telenet Superprestige veldrijden
 
*geen publiek toegelaten

Foto's: Geert Franquet, Georges De Coster & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 3 juni 2020.
 • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons