van der Horst

Circuit Zolder reikt Belcar Awards 2018 uit

Trofeeën algemeen klassement Belcar 2018
Trofeeën algemeen klassement Belcar 2018
Donderdagavond vond in het Congres-center te Circuit Zolder de jaarlijkse Belcar Awards ceremonie plaats. Een 200 tal gasten woonden de viering bij waar naast de prijsuitreiking er ook al enige uitleg werd verschaft van wat er de Belcar deelnemers in 2019 staat te wachten.
Ladies Trophy - Ines Lammens & Kata Bozo
Ladies Trophy - Ines Lammens & Kata Bozo
Na de introductie door Jaak Heynen, voorzitter van Circuit Zolder, die niet weinig trots was op het feit dat de omloop in 2019 de DTM mag ontvangen, was het tijd voor het uitreiken van de trofeeën door Lucia Gallucci. De drie eerst geklasseerden in de vijf Belcar klasses werden gelauwerd en mochten hun trofee in ontvangst nemen. Naast de trofeeën in de klasses waren er ook bekers voor de drie eerste teams in het algemeen klassement alsook waren er trofeeen voorzien voor het junior klassement, winnaar Gilles Magnus, de ladies trofee, winnares Kata Bozo alsook en Belcar Die Hard trophy die naar Eric Wouters (Oracle) ging.

Lucia Gallucci & Andy Jaenen
Lucia Gallucci & Andy Jaenen
Na de ceremonie was de beurt aan Andy Jaenen om enkele wijzigingen en nieuwigheden van het Belcar reglement uit de doeken te doen. De kalender was al gekend en deze omvat twee races over 1 uur (DTM), twee races over 125 minuten (American Festival & Finale race), twee races over 180 minuten (Superprix & 25H Fun Cup) en de 24 uren race te Zolder. Om verschillende klasses (zes in totaal) beter te visualiseren voor het publiek zullen alle wagens een kleurenband krijgen met een specifieke kleur per klasse. Zo is er geel voor de proto’s, Rood voor de Porsche Endurance Cup, groen voor de Belcar specials, Magenta voor de GT4’s, blauw voor de klasse 5 en oranje voor de klasse 6.

Belcar 2018 trofeeën
Belcar 2018 trofeeën
Ook nieuw, na de kwalificatie krijgt de snelste qualifier in iedere klasse een extra punt voor het kampioenschap. De drie eerste wagens in hun klasse krijgen vanaf de tweede race een succes penalty die nog bijgeteld wordt bij een pitstop van 1 minuut. Er mag niet meer van wagen gewisseld worden vanaf 2 uren voor de kwalificatie gestart is en niet zoals tot nu toe tot voor de start van de race.

Junior Trophy Belcar 2018
Junior Trophy Belcar 2018
Verder wordt de maximum tankinhoud opgetrokken naar 120 liter, 80 voor de CN prototypes. Alle klasses behalve klasse 2 rijden op Hankook banden. Bij de 24 uren van Zolder mag een rijder op slechts een wagen ingeschreven worden en voor iedere auto mogen er maximum vijf piloten genomineerd worden (tot nu toe was dat zes). Afspraak werd gegeven tot bij het DTM weekend half mei waar de Belcar start aan haar seizoen 2019 met zowel zaterdag als zondag een wedstrijd over een  uur.

Foto's: Ronald Janssens & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 13 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons