van der Horst

Circuit Zolder toont nieuw Medical Center

Nieuw Medical Center Circuit Zolder
Nieuw Medical Center Circuit Zolder
Iedereen die sinds 1980 al eens langs het Circuit van Zolder passeerde heeft tussen de Bolderbergbocht (turn 12) en de Jochen Rindtbocht (turn 14) het Medical Center wel eens gezien of zelfs bezocht. Het witte gebouwtje werd in de volksmond ook wel eens ’de Rea’ genoemd, vandaar ook de benaming ‘de Rea bocht’. Helaas maar dit alles is nu verleden tijd: na drieenveertig jaar en net na de afloop van het New Race Festival in mei laatstleden kwam er een eind aan de gekende "REA". Van het gebouwtje met het schuine dak blijven nu alleen nog goede en/of slechte herinneringen van over. Ondertussen is de verhuis naar het nieuwe medische centrum, of spoedgevallen hospitaaltje, of gewoonweg "SPOED" volbracht en het nieuwe medical center is nu ondergebracht in de nieuwe wielerpiste afgerond.
  • LTF
Het REA gebouw
Het REA gebouw
Autosport.be kreeg afgelopen donderdag de gelegenheid om als eerste eens een kijkje te gaan nemen in het nieuwe medisch centrum van Circuit Zolder en kreeg er ook enkele details mee in verband met de capaciteit en werking ervan. Het medical center is niet enkel beschikbaar tijdens de races maar ook de deelnemers aan de talrijke track days en fietsavonden kunnen weer met een gerust gemoed de piste op en desnoods gebruikmaken van de nieuwe infrastructuur moest er wat misgaan.

De balie van het nieuw Medical Center
De balie van het nieuw Medical Center
Terwijl er vroeger slechts twee shockrooms voorhanden waren kan het medisch team nu beschikken over vier ruimtes die telkens zijn aangepast aan het behandelen van specifieke verwondingen. Dat gaat van kleine kneuzingen tot brandwonden met telkens ook wat meer ruimte voor het traumateam. Zo is er nu ook een balie waar men zich kan bevragen achter de toestand van de slachtoffers en waar men indien nodig opgevangen kan worden. Een verdieping hoger is er een briefingroom/rustruimte met eet mogelijkheid en een leuk terras.

De grote vuurdoop voor het centrum komt er op 8 en 9 juli tijdens de Zolder Super Prix. Maar tegen die tijd zal er nog veel aangepast, gereorganiseerd en geoefend moeten worden.
 
Autosport.be wenst het medische team liefst nog veel werkloze dagen en weekends toe!!    

Foto's: Ronald Janssens & Circuit Zolder/David Vanderbeek
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Janssens in Varia op vrijdag 16 juni 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons