van der Horst

Circuit Zolder verandert van naam

Thierry Deflandre
Thierry Deflandre
Vanavond werd te Circuit Zolder onder meer de stand van zaken betreffende de hernieuwde Belcar uit de doeken gedaan. Verder spendeerde Circuit Zolder Algemeen Directeur Thierry Deflandre, naast de bekendmaking van een van de hoofdsponsors van het circuit en de 24 Hours of Zolder en de inhuldiging van het nieuwste gedeelte van het pitgebouw welke recent een broodnodig likje verf kreeg, eveneens tijd aan het toelichten van de nieuwe branding van de omloop te Terlaemen.
Piltlane Circuit Zolder
Piltlane Circuit Zolder
"We komen al een aantal jaren naar buiten met het concept World on Wheels en dat is een formule waar we nog steeds vast in geloven. Circuit Zolder is een plaats waar verschillende groepen sport kunnen beleven, zowel gemotoriseerd als niet-gemotoriseerd en World on Wheels at Circuit Zolder moet de grote parasol zijn waar dat alles onder past. De bedoeling is dat over twee à drie jaren iedereen spreekt over World on Wheels at Circuit Zolder en niet zo zeer Circuit Zolder als locatie. We hebben tevens een nieuw logo voorbereid en dat zal iedereen vanaf zaterdag kunnen bewonderen aan de zijkant van de brug over start/finish waar voorheen de publiciteit van CPL Trans hing", aldus Thierry Deflandre in een reactie aan Autosport.be.

Frank Beliën - Fred Bouvy - Anthony Kumpen - Bert Longin
Frank Beliën - Fred Bouvy - Anthony Kumpen - Bert Longin
Zoals vermeld is de brug niet de enige plaats die een iets ander uitzicht krijgt. Ook de pitmuur aan het congress center ziet er danig anders uit sinds enkele dagen. "Een nieuwe wind, een nieuwe kleur", lachte Deflandre. "We noemen het niet meer CC, maar CCC: Caparol Congress Center. Eén van de zaken waar ik al vier jaar niet tevreden over was, was de muur van ons congress center met die hele lichte roze kleur. Die verwaterde Coca Cola-kleur die volgens Coca Cola-standaarden helemaal niet meer kon." Circuit Zolder kwam tot een vergelijk met Caparol, het bedrijf dat de muur een volledig nieuw uiterlijk gaf en op Circuit Zolder flink wat visibiliteit krijgt.

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
"Caparol komt tijdens de 24 Hours met al zijn personeel een heel groot feestje bouwen op het dak van het Congress Center. Op de koop toe, en dat vind ik dan fantastisch, is men zo sportief geweest om te zeggen, we brengen ons personeel, we geven hier een feestje, we bieden visbility, maar we willen ook een stap verder gaan en een paar teams sponsoren." Het gevolg is dat onder meer de Wolf GB08 van Kumpen/Longin/Beliën alsook de BMW M235i van Bouvy/Kelders/Dermont het logo van Caparol zal dragen.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 6 mei 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons