van der Horst

Circuit Zolder vormt het theater van de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup

Nascar Whelen Euro Series 2023 @ Circuit Zolder
Nascar Whelen Euro Series 2023 @ Circuit Zolder
Een sterk seizoen verdient een sterke afsluiter en dat is het American Festival NASCAR Finals komend weekend op Circuit Zolder. Na een seizoen vol hoogtepunten op de Limburgse omloop, gaan er dit weekend niet minder dan drie kampioenschappen op zoek naar hun kampioenen. Met races van de NASCAR Whelen Euro Series, het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup, zullen de autosportfans zeker aan hun trekken komen en bovendien valt er naar goede gewoonte ook in de paddock heel wat te beleven. Voor zij die niet tot het weekend kunnen wachten, is er donderdagnamiddag al de parade van de indrukwekkende NASCAR-wagens van Circuit Zolder naar het Heldenplein in het centrum van de gemeente Zolder.
Harry Steegmans
Harry Steegmans
Inderdaad de tijd gaat snel, net als de wagens hier”, glimlacht Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “Na een seizoen met heel wat zeer geslaagde events, vormt dit American Festival NASCAR Finals de kers op de taart. We gaan er niet alleen een prachtig weekend op het circuit van maken, want in de diverse paddockzones, komen liefhebbers van Amerikaanse wagens enorm aan hun trekken. 2023 was een zeer mooi jaar, zeker na de moeilijke periode en de fans vonden massaal weer hun weg naar de autosport en Circuit Zolder. We kijken dan ook echt uit naar dit internationale slotweekend op Circuit Zolder!
 
Sportieve strijd 
Uiteraard staat er sportief heel wat op de agenda, met de finales van NASCAR Whelen Euro Series, het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup.
 

Marc Goossens - CAAL Racing
Marc Goossens - CAAL Racing
Tijdens de Europese NASCAR-finale zien we ook de Belgen mee vooraan strijden, met uiteraard tweevoudig kampioen Anthony Kumpen die in de kleuren van PK Carsport nog steeds aanspraak op een derde titel maakt. Opgepast, ook Marc Goossens, die het voor CAAL Racing doet, kan nog kampioen worden. In de EuroNASCAR 2 verdedigt Sven van Laere de Belgische eer, ook voor CAAL Racing. De deelnemers aan dit spectaculaire kampioenschap trappen het weekend ook af met een parade van het circuit naar het Heldenplein in Zolder. De eerste wagens verlaten de omloop rond 16u30 op donderdag! Wie de wagens nogmaals van dichtbij wil bewonderen, kan tussen 9u00 en 9u45 op zondagochtend op het circuit terecht voor een open pitwalk!
 

Start Belcar Endurance Championship 2023
Start Belcar Endurance Championship 2023
Wie de kampioen 2023 in het Belcar Endurance Championship wordt, dat weten we rond 17u30 op zondag. De slotrace van 125 minuten zal alle vraagtekens over het seizoen 2023 wegvegen en voor de algemene titel is het uitkijken naar de strijd tussen de Audi R8 GT2 van PK Carsport met Bert Longin die de 8ste algemene titel Belcar kan pakken en de Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing Team. Ook in de klassen TA en TB moet nog over het kampioenschap beslist worden.
 
Last but not least staan er op zondag ook twee sprintwedstrijden van de Belcar Skylimit Sprint Cup op het menu en ook daar gaat het om de knikkers.
 
Afspraak in de paddock 

Chevrolet Corvette
Chevrolet Corvette
Uiteraard mogen kinderen tot en met 12 jaar (voor hen is er de Kids Village) en de inwoners van de gemeente Heusden-Zolder weer gratis binnen en zij kunnen, samen met alle andere fans, onder meer genieten van een expo ter gelegenheid van 70 jaar Corvette. Het iconische Amerikaanse merk Corvette Bestaat dit jaar 70 jaar en dat wordt tijdens de Euro Nascar Finale uitgebreid gevierd. Op Circuit Zolder zal een unieke verzameling te bewonderen zijn. Deze expo is een organisatie van Oldtimer Roadhouse Classics in samenwerking met de Belgian Corvette Club, de New Paddock Corvette Club en Circuit Zolder.  Een 150-tal Corvette-eigenaars hebben zich al ingeschreven. Bij de tentoongestelde wagens zijn er ook enkele echte pareltjes, zoals de C1 Corvette zoals hij werd voorgesteld tijdens de Motorama in New York in 1953, een C2 Split Window die maar één jaar gebouwd is of de C8 met de middenmotor, de Corvette van de nieuwste generatie.
 
Opgepast, ook de Belgian Mustang en Cougar Club is van de partij, met die andere iconische Amerikaanse wagen en dat in paddock zone 3, terwijl in paddock zone 6 een American Cars, Bike en Truckshow plaatsvindt.
 
See you in Zolder!

Circuit Zolder  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons