van der Horst

Circuits van wereldklasse en prachtige bestemmingen op de kalender

24H Series @ Imola
24H Series @ Imola
Hij was het wachten waard, de definitieve kalender van de 24 SERIES powered by Hankook voor het seizoen 2020. Circuits van wereldklasse en prachtige bestemmingen zijn de ingrediënten van de kalender met acht evenementen, die teams en rijders van de Verenigde Arabische Emiraten via Italië, België, Portugal, Frankrijk en Spanje naar de Verenigde Staten voert. Naar aanleiding van wensen van teams keren twee populaire bestemmingen terug op de kalender van de 24H SERIES: het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk en het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola in Italië. Ook de andere locaties zijn circuits met uitstekende faciliteiten. Opnieuw zijn er twee aparte series: de 24H SERIES Continents en de 24H SERIES Europe.
24 Hours Dubai
24 Hours Dubai
“Zoals gebruikelijk hebben we goed geluisterd naar de reacties van de diverse teams en rijders en we hebben hun wensen meegenomen bij het opstellen van de definitieve kalender voor 2020”, zegt Helen Roukens namens CREVENTIC, het Nederlandse bureau dat optreedt als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook. “In een constructief proces met de directies van de diverse circuits zijn we erin geslaagd, een kalender samen te stellen met acht evenementen op circuits die allemaal beschikken over veiligheidsvoorzieningen en faciliteiten van het hoogste niveau. Bovendien bevinden ze zich allemaal op fraaie locaties. Als je ergens heen gaat om te racen, is het natuurlijk veel aantrekkelijker om dat te doen in een fijne omgeving, met bovendien een grote kans op mooi weer! Teams en rijders hebben al met veel enthousiasme gereageerd, sommigen spraken zelfs van de beste kalender van de 24H SERIES tot nu toe!”
 
Azië, Europa en Amerika op kalender 24H SERIES Continents
 
24H Barcelona
24H Barcelona
Opnieuw bestaat de 24H SERIES Continents uit wedstrijden in Azië, Europa en Amerika. Om in aanmerking te komen voor punten moeten teams deelnemen aan wedstrijden op alle drie de continenten. Zoals gebruikelijk gaat het seizoen van start met de Hankook 24H DUBAI (9-11 januari) op het Dubai Autodrome in de Verenigde Arabische Emiraten. Net als dit jaar kunnen deelnemers vervolgens een van de beide 24-uursraces in Europa kiezen als hun Europese ronde: de Hankook 24H PORTIMAO (12-14 juni) op het Autodromo Internactional do Algarve in Portugal, of de Hankook 24H BARCELONA (4-6 september) op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Het beste resultaat uit één van deze races wordt meegerekend. Het seizoen van de 24H SERIES Continents wordt afgesloten met de vierde editie van de Hankook 24H COTA USA (13-15 november) op het Circuit of The Americas in Austin, Texas.
 
24H SERIES Europe met races in Italië, België, Portugal, Frankrijk en Spanje
 
24H Series @ Circuit Paul-Ricard
24H Series @ Circuit Paul-Ricard
Dat het seizoen van de 24H SERIES Europe in Italië van start gaat, is niets nieuws, de locatie daarentegen wel: voor het eerst organiseert CREVENTIC een race op een van de beroemdste circuits ter wereld, het Autodromo Nationale Monza. De Hankook 12H MONZA (27-28 maart) vormt de start van het Europese seizoen. Daarna volgt een ander beroemd Grand Prix-circuit, het Circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Hier vindt een evenement met wee wedstrijden plaats, de Hankook 12H SPA en de tweede editie van de TCR SPA 500 (1-3 mei).
 
De Europese kalender wordt voortgezet met de Hankook 24H PORTIMAO (12-14 juni), de eerste van de twee 24-uursraces op het Europese continent en daarmee ook een van de beide Europese wedstrijden waarmee punten voor de 24H SERIES Continents te verdienen zijn. Op veler verzoek beleeft het Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk na een afwezigheid van twee jaar zijn comeback op de kalender van de 24H SERIES. Bij de Hankook 9H CIRCUIT PAUL RICARD (10 juli) vinden alle activiteiten op één dag plaats, waardoor deelname aan het evenement uitstekend te combineren is met het lange weekeinde van de Franse nationale feestdag. Het evenement, dat volwaardig meetelt voor de serie, is de eerste negen-uursrace in de historie van de 24H SERIES powered by Hankook; de wedstrijd eindigt om 22.00 uur.
 
Na de zomerpauze wordt het seizoen in de 24H SERIES voortgezet met de Hankook 24H BARCELONA (4-6 september). Nog een circuit dat terugkeert op de kalender is het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Het Italiaanse circuit is de locatie voor de Hankook 12H IMOLA (9-10 oktober) als finale van het seizoen in de 24H SERIES Europe. Daarom vindt hier ook het einde-seizoensfeest met prijsuitreiking plaats.
 
Twee divisies, één schrapresultaat in 24H SERIES Europe, inschrijving voor het seizoen nu open
 
24H Series @ COTA
24H Series @ COTA
Wederom zijn er in beide series aparte GT- en TCE-divisies. In de 24H SERIES Europe is er in beide divisies één schrapresultaat, wat betekent dat voor de GT-divisie de beste vijf resultaten uit zes races meetellen. In de TCE-divisie worden de beste vier resultaten uit vijf races meegerekend. Bij het gecombineerde weekeinde van de Hankook 12H SPA en de TCR SPA 500 mogen teams uit de TC- en TCX-klasse van de TCE-divisie deelnemen aan de Hankook 12H SPA, maar bij dit evenement zijn geen TCE-punten te verdienen. De klassen TCR en TCR-light maken bij de Hankook 12H SPA geen deel uit van het veld, deze auto’s mogen dat weekeinde uitsluitend aan de TCR SPA 500 deelnemen. De TCR SPA 500 is een afzonderlijke race waarin geen punten voor enig kampioenschap te behalen zijn. In aanvulling op de klassen TCR en TCR-light is er bij deze race ook een toerwagen-invitatieklasse.
 
Inschrijvingen voor het volledige seizoen zijn vanaf nu mogelijk, er gelden zeer aantrekkelijke condities voor de teams. Indien gewenst voorziet CREVENTIC ook in op maat gemaakte reis- en logistiekarrangementen. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com
 
Overzicht van de kalenders voor 2020:
 
24H SERIES Continents powered by Hankook
9-11 januari              Hankook 24H DUBAI                                UAE
12-14 juni                 Hankook 24H PORTIMAO                        POR*
4-6 september          Hankook 24H BARCELONA                    ESP*
13-15 november      Hankook 24H COTA USA                        USP
 
*het beste resultaat van hetzij de Hankook 24H PORTIMAO danwel de Hankook 24H BARCELONA wordt meegerekend
 
24H SERIES Europe powered by Hankook
27-28 maart              Hankook 12H MONZA                              ITA
1-3 mei                      Hankook 12H SPA / TCR SPA 500        BEL**
12-14 juni                 Hankook 24H PORTIMAO                        POR
10 juli                         Hankook 9H CIRCUIT PAUL RICARD  FRA
4-6 september          Hankook 24H BARCELONA                    ESP
9-10 oktober             Hankook 12H IMOLA                                 ITA
 
**Hankook 12H SPA non-championship-race voor TCE-divisie (klasses TC  en TCX); TCR SPA 500 voor klasses TCR en TCR-light plus toerwagen-invitatieklasse.

24H Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 18 december 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons