van der Horst

Citroën kiest voor zelfde trio

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
Citroën Racing heeft een groot deel van de vraag "Waar trekt Thierry Neuville in 2017 naartoe?" beantwoord. De Fransen maakten woensdagochtend hun line-up bekend en daar zit de Oostkantonner niet bij. Citroën gaat voor een trio met de Brit Kris Meeke als spits. Hij wordt geflankeerd door de Ier Craig Breen en het Franse talent Stéphane Lefebvre.
  • Hamofa Performance
Het was een publiek geheim dat Yves Matton, de Belgische teambaas bij Citroën Racing hengelde naar de diensten van Neuville, de vice-wereldkampioen van 2013 en winnaar van twee WRC-manches. De keuze van de Belg ging dan ook tussen Citroën en Hyundai, zijn huidige werkgever. Omdat er bij de line-up van Citroën geen sprake is van Neuville ziet het er naar uit dat de 28-jarige piloot uit Sankt-Vith gewoon bij Hyundai blijft. Tenzij Ford of Toyota uitpakken met een verrassing van formaat.

Citroën C3 WRC
Citroën C3 WRC
Bij het team van de "Double Chevron" blijft alles bij het oude. Kris Meeke en Paul Nagle waren al een tijdje bevestigd. Craig Breen krijgt na een puike rally van Finland en "Tour de Corse" ook zijn kans en de Fransen blijven verder investeren in Stéphane Lefebre. Ook Khalid Al Qassimi blijft bij het team en zal samen met co-rijder Chris Patterson Ctiroën Racing verder ondersteunen. Die line-up geldt ook al voor 2018.

In de Monte-Carlo, de eerste WRC-manche, zal Citroën twee C3's inzetten. Het team hoopt zo snel als mogelijk drie wagens klaar te stomen.

Yves Matton vindt niet dat hij voor een gemakkelijke keuze ging door het team ongewijzigd te behouden. De Belg benadrukt dat hij twee jonge rijders engageert die volledig passen in de "mindset" van het team.

Foto's: Citroën Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 5 oktober 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons