van der Horst

Citroën kiest voor Meeke en Ostberg

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Teambaas Yves Matton had eerder meegedeeld dat hij de keuze van de Citroën Racing rijders pas op 16 december zou bekend maken, maar deze werd nu een week eerder gecommuniceerd. De twee vaste piloten voor 2014 worden de Noord-Ier Kris Meeke en de Noor Mads Ostberg. Ook Khalid Al Qassimi zal het duo deeltijds komen vervoegen. De man uit Abu Dhabi komt het team versterken in Zweden, Portugal, Italië en Spanje en zal zich verder concentreren op het Middle East rally Championship.
Neuville versus Östberg
Neuville versus Östberg
Beide rijders stonden op het lijstje van Matton naast Hirvonen, Sordo, Kubica en onze landgenoot Duval. Hirvonen en Sordo vonden reeds onderdak bij respectievelijk Ford en Hyundai, terwijl Kubica voorlopig stuurloos blijft. Een mogelijke terugkeer van François Duval zit er dus niet in, maar dat hadden we ook niet verwacht na de vrij lange inactiviteit van de Waal.Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
De keuze voor Meeke ligt voor de hand. Hij was destijds actief in het Junior WRC met een Citroën C2 Super 1600 en reed vorig seizoen voor Citroën in het WRC in Finland en Australië waarbij hij tweemaal crashte. Voorheen was de Noord-Ier reeds actief met MINI in WRC.
De 26-jarige Noor Ostberg reed drie seizoen met Ford en won in 2012 de Rally van Portugal. Afgelopen seizoen was hij bij M-Sport de ploegmaat van Neuville.

Het voltallige team zal op 16 december worden voorgesteld tijdens een persconferentie in Versailles. 

Foto's: Citroën Racing en RIP/FerraroDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 9 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons