van der Horst

Citroën met Loeb en zonder Lefebvre in 2018

Sebastien Loeb zoekt nieuwe uitdaging
Sebastien Loeb zoekt nieuwe uitdaging
Citroën Racing heeft zijn line-up voor het komende WRC-seizoen prijsgegeven. Het meest opvallende is de terugkeer van Sébastien Loeb die aan drie rally's zal deelnemen. Stéphane Lefebvre mag zijn carrière nieuw leven gaan inblazen in WRC2.
Citroën bouwt in grote lijnen verder op het vorige seizoen dat op z'n zachtst gezegd als wisselvallig kan worden beschouwd. Kris Meeke won wel twee rally's, namelijk Mexico en Spanje, maar werd ook een tijdje aan de kant gezet. Craig Breen was de regelmatigste, maar kende enkele keren pech, terwijl Stéphane Lefebvre nooit helemaal op het voorplan kwam en aan het eind van het seizoen al een paar keer in de weegschaal werd gelegd.

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke is voorlopig de enige rijder die zeker is van een volledig kampioenschap in 2018. Craig Breen zal aantreden in tien rally's, Khalid Al Qassimi werkt een gemengd programma af. Voor Stéphane Lefebvre lijkt er geen plaats meer weggelegd in het WRC-team. Teambaas Yves Matton dropt de jonge Nordist in WRC2 met de gloednieuwe C3 R5. Geen slechte zet, want bijvoorbeeld Ott Tänak en Elfyn Evans reden vrij recentelijk ook eens een overgangsseizoen in de R5-klasse alvorens sterker terug te keren. Het nieuws houdt wel in dat Citroën dus wellicht terug als officieel merk zal deelnemen in WRC2.

Maar de grootste verrassing komt van Sébastien Loeb. Na maandenlange geruchten maakt de negenvoudige wereldkampioen effectief zijn comeback in het WRC. Hij zal starten in Mexico (waar hij vroeger ongenaakbaar was), in Corsica en Catalonië. Monte-Carlo volgt te vroeg op de Dakar, waar hij zijn eerste winst najaagt volgende maand.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 20 december 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons