van der Horst

Citroën Racing bevestigt Lopez, Muller en Loeb voor 2015

Cittroën Racing hernieuwt vertrouwen in rijderstrio
Cittroën Racing hernieuwt vertrouwen in rijderstrio
Never change a winning team, en dus gaat Citroën Racing na het uitermate succesrijke 2014-seizoen ook volgend jaar met het zelfde rijderstrio in zee. Kampioen José Maria Lopez, Yvan Muller en diens kompaan uit de Elzas Sébastien Loeb verdedigen in 2015 dus andermaal de officiële Citroën-kleuren. De Franse constructeur zet in 2015 evenwel ook twee privé-C-Elysées in die zullen worden gerund door het Sébastien Loeb Racing-team.
  • St. Paul

Yves Matton - Citroën Racing
Yves Matton - Citroën Racing
"Erg moeilijk was onze keuze niet aangezien wij bij Citroën tevreden waren over de prestaties van onze rijders en ook zij geen plannen hadden om andere oorden op te zoeken", licht Citroën-sportbaas Yves Matton het nieuws toe. "José Maria Lopez heeft er dankzij zijn niet aflatende inzet een perfect seizoen op zitten. Hij opende de weg voor een nieuwe generatie rijders, maar zal  volgend jaar erg gemotiveerde tegenstanders op zijn weg vinden, te beginnen bij zijn teamgenoten. Yvan Muller heeft er alles aan gedaan, maar behaalde niet de verhoopte resultaten. Hij kan dan ook niet wachten tot de teller weer op nul wordt gezet om op zoek te gaan naar een vijfde wereldtitel. Sébastien Loeb van zijn kant heeft de smaak van de overwinning te pakken en wil vanzelfsprekend nog beter doen. Als rallyspecialist stond hij dit jaar voor een enorme uitdaging maar hij heeft bewezen over alle kwaliteiten te beschikken om een van de allerbesten in de serie te worden", aldus Matton nog.

Sebastien Loeb - Citroën Racing
Sebastien Loeb - Citroën Racing
Sébastien Loeb Racing, het team van de negenvoudige rallykampioen, zal zich over de twee klantenwagens ontfermen. "Sinds zijn ontstaan heeft SLR heel wat kennis op de internationale omloopscène opgedaan en dit zowel in GT als met sport-prototypes. Het WTCC wordt een nieuwe stap in de ontwikkeling van het team", verduidelijkt Loeb die stelde niet te hebben geaarzeld toen hem die kans werd geboden.

229fd54bfad01922593bb6cde6ef81240cd1c24f.jpg
"Eigenlijk was het evident onze twee klantenwagens aan Sébastien Loeb Racing toe te vertrouwen", pikt Matton aan. "Het betreft twee chassis van 2014 die helemaal opnieuw zullen worden opgebouwd en die ook over de evoluties zullen beschikken die we voor volgend seizoen voorzien. Het is nu aan het team zelf om met rijders te onderhandelen, maar we doen er alles aan opdat Ma Qing Hua zijn WTCC-carrière bij Citroën zou kunnen voortzetten", besloot Matton.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 15 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons