van der Horst

‘Clean sweep’ voor Deldiche Racing tijdens New Racing Festival

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
Toen we voorafgaand aan dit weekend zeiden dat we ons algemeen pakket verbeterd hadden, na de eerste race van het seizoen in Zandvoort, dan was dat geen loze belofte. ln Zolder slaagden we erin om met de ‘Deldiche Norma’ een bijna perfect weekend af te sluiten. Tevreden en enthousiast blikken we terug!
  • Prospeed Competition
Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
In zolder maakten we dus een flinke en noodzakelijke stap voorwaarts. Tot onze eigen verbazing slaagden we erin om tijdens alle sessies van de Superlights Challenge bovenaan te staan. Tijdens de kwalificaties legden we de noodzakelijke basis, met een dubbele pole-positie. Dat betekende dat we beide races in Zolder vanop de eerste plek mochten startten.

Op zondagmorgen om 10u doofden de lichten voor onze eerste race van de dag, de sprintrace van 30minuten. Sam Dejonghe beet de spits zondagmorgen alleen af, aangezien deze race zonder verplichte pitstop is, en dus alleen afgelegd wordt. Na een goede start wist onze Deldiche huispiloot de race te controleren en met een voorsprong van bijna één minuut als eerste afgevlagd te worden. De eerste overwinning voor Deldiche Racing in deze, voor ons, nieuwe klasse én met onze nieuwe wagen, was daarmee een feit!

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
De endurance race, die 60 minuten duurt en waarbij er een verplichte pitstop plaatsvindt, was het volgende op ons programma. Weer was het Sam Dejonghe die de eerste stint voor zijn rekening nam, al verliep deze niet even vlekkeloos als in race 1. Het doven van de rode lichten op het rechte stuk duurde iets te lang, waardoor enkele concurrenten achter Sam beter wegkwamen. Voor de eerste bocht waren we dus al 4 plaatsen kwijt. Sam liet zich niet kennen en vocht hard terug, en nog voor het eindigen van de eerste ronde, namen we onze eerste plek terug in. Na een stint van hard pushen, om zo een gezonde voorsprong op te bouwen, nam Luc over om de race tot een goed einde te brengen. En hij deed dat met verve, Luc reed constant en doordacht, en na een uur racen was onze tweede overwinning van het weekend een feit.

Twee keer op het hoogste schavotje, u kan zich dus inbeelden dat de champagne erg zoet smaakte!

Start Belcar Trophy
Start Belcar Trophy
Veel tijd was er echter niet om te vieren want de langste race van het weekend stond nog op het programma. Als enigste wagen uit de Superlights Challenge reed de Deldiche Norma namelijk ook mee in de Belcar Trophy. Een race over 124 minuten en de perfecte voorbereiding op een mogelijke deelname aan de 24 uren van Zolder, eind augustus. Voor deze race mochten we op een 2e plek startten. Voor een derde keer die dag nam Sam de start. Hij knalde uit de startblokken en wist de leiding te pakken, voor de snelle Wolf van fabriekspiloot (en LMP2 rijder) Ivan Bellarosa. De twee heren dubbelden al snel de tragere wagens en het was een schitterend gevecht waarbij er regelmatig van positie werd gewisseld. Toch slaagde de Deldiche Norma erin een voorsprong uit de bouwen, en na dik 40 minuten maakten we onze eerste pitstop en pakte Luc het stuur over. Spijtig genoeg moest Luc al snel een ‘Drive Through’ penalty ondergaan. Tijdens Sam zijn stint was er namelijk een code 60, maar aangezien er in de wagen geen aanduiding van de actuele snelheid aanwezig was, werd er iets te snel gereden, met een penalty als gevolg.

Luc De Cock
Luc De Cock
De rest van onze race verliep erg goed. Deldiche Racing was constant onderweg, en ging goed om met het overvolle veld van wagens. We reden een hoffelijke doch spectaculaire wedstrijd en maakten geen enkele fout. Onze technisch team, Triple One, deed een erg goede job, door voor vlekkeloze pitstops te zorgen en deze erg drukke dag met drie races foutloos door te komen. Initieel lagen we op een derde plek, maar we konden bij het vallen van de vlag nog opschuiven naar een mooie tweede plaats algemeen, achter de wolf.

En zo sloten wij ons Zolder weekend af met een ‘clean sweep’ in de Superlights Challenge, want door onze dubbele overwinning komen we nu op de tweede plaats in de ranking terecht, slecht enkele punten achter de eerste positie. Tevens hadden we een goede eerste ontmoeting met de Belcar Trophy. Met een tweede plaats én de snelste race-ronde, toonde Deldiche Racing met Luc De Cock en Sam Dejonghe weer zijn potentieel.

Op 20 - 21 juni trekken we terug naar Zolder voor de volgende race van de Supercar Challenge.

Deldiche Racing Press / Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op vrijdag 15 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons