van der Horst

Zandvoort: Bleekemolen baas tijdens de kwalificaties

Sebastien Bleekemolen - Reanult Clio Cup
Sebastien Bleekemolen - Reanult Clio Cup
De eerste geheimen van het laatste weekend van de Clio Cup Benelux kennen we… Sebastiaan Bleekemolen zal morgen op Circuit Park Zandvoort tweemaal van op de pole-positie vertrekken, terwijl Niels Langeveld met een vijfde en derde startplek aardig uit de hoek zal moeten komen om zijn titelkansen gaaf te houden. Wilbert Van den Burg en Maurits Werkhoven starten als eerste in de Clio 3 Challenge.
  • Prospeed Competition
Onder een prachtige herfstzon hebben de 22 deelnemers, na het jammere forfait van Max Braams en Jelle Beelen – beide om persoonlijke redenen -, er een mooie spektakel van gemaakt. De snelste rondetijd geldt als resultaat voor race 1, de tweede snelste rondetijd bepaalt uiteraard de startorde voor de tweede race van het weekend.

Koen Wauters - Renault Clio Cup
Koen Wauters - Renault Clio Cup
Tweemaal bleef de volledige top 7 binnen de seconde, met tweemaal Sebastiaan op de eerste startplek. Hij pakt daarmee twee punten in het kampioenschap en vergroot zo zijn voorsprong op Langeveld tot 10 punten. Op de startgrid van race 1 zien we overigens een ware machtsgreep van Team Bleekemolen met in volgorde: Sebastiaan Bleekemolen, Melvin De Groot, Loris Hezemans (beste junior) en Michael Bleekemolen. Niels Langeveld volgt als vijfde op minder dan een halve seconde. Niels Kool en Robert Van den Berg bleven ook op minder dan een seconde van de snelste man van het pak.

Voor de tweede race neemt Langeveld de derde plek, achter Sebastiaan Bleekemolen en Melvin De Groot, voor Michael Bleekemolen en sterk presterende Niels Kool. Hezemans en van den Berg maken de top 7 compleet.

Van Belgische zijde zien we twee tiende plaatsen voor Regis Gosselin en behoorlijk presterende Koen Wauters die sneller en sneller gaat naarmate het weekend vordert.  

In de Clio Challenge, die ook in 2015 en 2016 behouden blijft, zien we Wilbert Van den Burg en Maurits Werkhoven als snelste spurters, voor respectievelijk (race 1) Werkhoven en Benjamin Van den Berg en in race 2 Van den Burg en Peter Schreurs. Ook Van den Burg pakt zo één puntje extra op de concurrentie.

De races staan morgen om 10u50 en 15u45 op het programma.

Provisional calendar 2015* Clio Cup Benelux*


March: 2 test days TBA
3-6 April: Paasraces Zandvoort
29-31 May: World Series by Renault Spa
19-21 June: Superprix Zolder
10-12 July: Masters Zandvoort**
31 july-2 august: Gamma Racing Days Assen
11-13 September: Supercar weekend Brands-Hatch F1
25-26 September: Racing Festival Spa*
or
3-4 October: European NASCAR @ Zolder*

*TBC
** Date TBC

Clio Cup Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Clio Cup Benelux op zaterdag 18 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons