van der Horst

World Series by Renault Spa: Nabeschouwing Filip Uyttendaele

Sinds jaren was het mijn droom om deel te nemen aan de Clio Cup. Deze is afgelopen weekend uitgekomen en dan nog tijdens een super evenement, de WORLD Series by Renault te Francorchamps. 68.000 mensen die komen genieten van autosport. En voor de piloten is dat een even leuke ervaring als voor al die supporters.
  • STX Motorhomes
Ik vertrok met een klein hartje naar Francorchamps. Het was al een paar jaar geleden dat ik daar nog gereden heb en meestal op een natte baan of liep het niet echt lekker... Wetend dat het niveau van de Clio Cup echt hoog is wist ik dat ik mijn 'tenen zou moeten uitkuisen' om te kunnen volgen. Het weekend liep zoals ik hoopte. Rustig beginnen, mij niet laten opfokken en zonder kleerscheuren de 2e race op zondag proberen uitrijden. Het verliep zoals ik hoopte. Mijn rondetijden verbeterden zo wat elke ronde tot en met zondag. Jammer dat het gedaan was. Op een haar na ging ik zonder gas te lossen de Radillon op tegen bijna 200 km/h. Niet normaal. De starts nam ik steeds zeer rustig wetende dat er in de Radillon of na het recht stuk 99% kans is op ongevallen bij al dat 'geweld'. Dan kan ik rustig aansluiten. Jammer dat er steeds een safety-car in de race kwam waardoor het veld meer uit elkaar getrokken werd. En amai, zelfs tijdens de safety-car ging het ook goed vooruit achter een Mégane RS. Rondjes rond 3:10 inclusief vertragen op de Radillon, waar ze de wagens aan het takelen waren... Race 1 had ik een leuk gevecht met een Clio van de Central Europe Clio Cup, die ik uiteindelijk achter mij kon laten. Op zondag kon ik hem verder achter mij laten dank zij enkele tips van meer ervaren rijders, en steeds meer lef om sneller en sneller de Radillon op te rijden. Jammer dat ik niet kon genieten van een slipstream. Dat het je nodig op Spa om meer naar voor te geraken. Race 1 was ik, dankzij uitvallers, 3e in de Benelux Clio Cup Challenge ( dat is voor de Clio's 3) en race 2, 5e. Veel belangrijker is de big smile die ik had onder mijn helm tijdens het rijden.
 
Via deze weg wil ik ook de organisatoren van de Benelux Clio Cup bedanken voor hun hartelijke ontvangst en organisatie! Natuurlijk ook Renault om reeds 10 jaar zo een mooi evenement in te richten! De WSR is voor iedereen een leuk evenement, van jong tot oud.
 
Het was genieten op en naast het circuit. Zo veel volk, iedereen zeer enthousiast. Echt een feest. Er zijn nog nooit zoveel foto's gemaakt van mijn blauwe Clio en mijzelf ;) . Kinderen waren dolgelukkig dat ze samen met een piloot op de foto konden. Dat gaf mij ook een aangenaam gevoel hun zo te kunnen plezieren.
 
Het was dus een weekend genieten. En vooral wil ik mij vrienden, familie en sponsors nog eens bedanken voor hun hulp om dit weekend mee te kunnen maken.
Iedereen bedankt! Het was een onvergetelijke ervaring!

Uyttendaele PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op woensdag 4 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons