van der Horst

Clio Cup Benelux: Régis Gosselin: “Ik viseer een top-5 in de kwalificaties”

Régis Gosselin
Régis Gosselin
De laureaat van de Clio Cup Young Talent Challenge ontbreekt het niet aan ambitie bij zijn debuut in de Clio Cup Benelux dit weekend in het kader van de World Series by Renault. Drie weken geleden werd hij laureaat van de Clio Cup Young Talent Challenge, een stuurwiel georganiseerd door Renault België Luxemburg, waaraan goed 120 jongeren deelnamen. De eerste ronde vond plaats op de simulatoren van Ellip6 in City Kart, waarna de vier finalisten afspraak gaven op het legendarische circuit van Francorchamps. Régis Gosselin kwam als winnaar uit de bus. Dit weekend wordt de rookie uitgenodigd om de 2de meeting van de Clio Cup Benelux te betwisten, een meeting die plaatsvindt in het kader van de World Series by Renault op de omloop van Francorchamps. Het was een droom die werkelijkheid werd voor de Karolinger, waarvan de grootvader, Gustave, de 24 Uur van Francorchamps won in 1964 en tweede werd het daaropvolgende jaar.
En zelfs al heeft hij zijn grootvader niet gekend, dan nog heeft zijn vader ervoor gezorgd dat hij het autosportvirus meekreeg. “Sinds mijn vier jaar volg ik de autosport, zo gingen we op zondag vaak naar heuvelklim kijken, mijn vader en ik”, vertelt de 21-jarige student. “Ik hou van alle disciplines, zo kijk ik op Tv ook naar wedstrijden in Australië of Argentinië. Alleen de F1 volg ik vandaag minder.”

Zijn debuut in competitie maakte hij zoals de meeste jongeren in karting: “We zijn niet rijk thuis. Ik heb veel in viertakt gereden, de hobbycategorie, al heb ik in minder goede omstandigheden ook een seizoen tweetakt gereden, bij het begin van de X30. Ik begon op mijn 15 bij de start van het BSK in Frasnes-Les-Gosselies en werkte heel wat wedstrijden af, met zeges. Dat lukte me dankzij mijn eerste sponsor, Gérard Boostel, die jammer genoeg vier jaar geleden overleed. Mijn stuurwiel droeg ik aan hem op. Hij betaalde bijvoorbeeld mijn eerste helm. De Gégé op mijn helm vandaag, is een herinnering aan hem.”

Na een intense finale op 8 mei, tegen Lorenzo Donniacuo, won Régis zijn ticket voor Francorchamps: “Ik heb de kans gekregen om sindsdien twee testdagen in Spa af te werken en we hebben met mijn ingenieur Jonathan heel goed werk geleverd. Ik voel me aan het stuur van deze bom met 220 pk heel erg thuis!”

Régis Gosselin
Régis Gosselin
Gezien de overtuigende rondetijden, durft hij ook met enige ambitie naar Spa te trekken. “Ik heb tijdens de testen al een rondje in 2.48.5 gereden, wat me een zevende tijd op de startgrid van de Europcup vorig jaar had opgeleverd. Ik zou dan ook willen mikken op een top 5. Ik moet dan wel een vrij rondje vinden, zeker geen makkelijke opdracht met 45 wagens op de piste tijdens de chronoritten. Ook zal ik moeten leren gebruik maken van de aanzuiging, want die techniek wordt in de Clio Cup heel vaak toegepast. Tijdens de races ga ik trachten mijn plek te behouden, zonder al te veel risico’s te nemen, want het gaat er stevig aan toe, dat heb ik al gezien op de video’s van Zandvoort. Het doet allemaal een beetje aan WTCC denken. Bijkomende uitdaging: ik heb nog nooit een start genomen, op een provinciale wedstrijd in Zolder na. Hier gaat het echter om zeer intense sprintwedstrijden.”

Régis Gosselin hoopt van deze deelname aan de Clio Cup Benelux gebruik te maken om zijn carrière een boost te geven: “We zoeken nu de nodige fondsen om het seizoen in Clio af te maken.” En dan? “Ik sta voor alles open. Mijn goede vriend, Wolfgang Reip die, net als ik uit de viertaktkarting komt, heeft ook geen budgetten bij de hand en is nu professioneel dankzij een winst in een soortgelijke internationale competitie. De ultieme droom zou zijn om de ladder van de eenzitters van Renault te bestijgen, van FR1.6, over FR2.0 tot FR3.5. Maar goed, nu telt alleen maar het weekend in de schitterende Clio. Ik wil er een onvergetelijk moment voor me van maken, maar vooral zo presteren dat de mensen van Renault België Luxemburg, Team Verschuuren de juryleden van de Clio Cup Young Talent Challenge trots kunnen zijn. Ik wil hen met een mooi resultaat bedanken.”

Renault Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op donderdag 29 mei 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons