van der Horst

Spa: Tweemaal Sebastiaan Bleekemolen in de vrije oefensessies - Polderman snelste Belg

Stephane Polderman - Pujolaracing
Stephane Polderman - Pujolaracing
Voor de races in het kader van de World Series by Renault vervoegen de deelnemers van de Central Europe Cup die van de Benelux Cup zodat wij een startveld krijgen van niet minder dan 39 Renault Clio’s. Twee vrije sessies stonden er vrijdag op het programma en in beide trainingen ging de snelste tijd naar Sebastiaan Bleekemolen. In de morgen ging hij zijn landgenoot Melvin de groot en de Belg Stephan Polderman vooraf, in de namiddag was Bleekemolen sneller dan de Duitser Dino Calcum en de onder Belgische vlag rijdende Nederlander Loris Hezemans.
Sebastiaan Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen
Slechts drie Belgen gingen de strijd aan met de talrijke Nederlandse deelnemers. Vooreerst was er Stephan Polderman, de restaurantuitbater van de Beaufort in Knokke, die in Spa zijn terugkeer naar de Clio Cup vierde. Polderman was direct met de top mee en registreerde een derde en een achtste tijd in de twee sessies. Uitkijken was het ook naar de prestaties van Régis Gosselin, die eerder op de maand Clio Cup Young Talent Challenge won en niet minder dan een top vijf plaats ambieert. De ambitieuze Belg toonde dat hij talent heeft want voor zijn eerste autosport treffen realiseerde hij een achtste en een elfde tijd in het competitieve Clio veld. De
Régis Gosselin - Verschuur
Régis Gosselin - Verschuur
laatste Belg die dit weekend aan de start komt is Filip Uyttendaele, die zich echter niet kan mengen in de strijd voor de topplaatsen en zich tevreden stelde met een plaats achteraan in het veld. Eigenlijk moeten wij ook Loris Hezemans vermelden, want de jonge Nederlander rijdt met een Belgische licentie en zijn wagen is dan ook getooid met de Belgische driekleur. Hezemans is zeker een kandidaat voor het podium want hij realiseerde een derde en een vierde tijd in de vrije trainingen.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Clio Cup Benelux op zaterdag 31 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons