van der Horst

Clio Cup Benelux klaar voor de World Series by Renault in Spa

Clio Cup Benelux 2014
Clio Cup Benelux 2014
De Clio Cup Benelux is klaar voor zijn eerste race in België en wat voor één! De nagelnieuwe merkencompetitie met de legendarische Franse wagen staat op het programma van de World Series by Renault in Spa-Francorchamps, met andere woorden spektakel gegarandeerd voor tienduizenden toeschouwers!
  • St. Paul
Na de geslaagde première in Zandvoort is de Clio Cup Benelux aan de tweede meeting van het seizoen toe. Op de legendarische omloop in de Ardennen zien we bovendien niet enkel de Clio Cup van de het Benelux kampioenschap, maar ook de collega’s van de Clio Cup Central Europe zijn van de partij. Samen zien we dus twee races met goed 45 wagens, meer is er niet nodig om te ontdekken waar autosport echt voor staat.

“Identieke wagens, geen pitstops, neen twee wedstrijden van een half uur, meer is er inderdaad niet nodig om talent echt te onderscheiden”, weet seriesmanager Joost Custers. “Ik mik daarbij ook echt op de nieuwe generatie rijders uit de Benelux, want bij ons vinden ze een perfecte manier om hun carrière vorm te geven. Ik ben er van overtuigd dat deze competitie een springplank kan zijn voor jongeren om hogerop te raken. Kijk naar Maxime Martin, ook hij startte zijn indrukwekkende loopbaan in de Clio Cup, in Frankrijk.”

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
In dat opzicht hebben Renault België Luxemburg en de Clio Cup Benelux een schitterend initiatief genomen in de aanloop naar de meeting in Spa. “We hebben de Clio Young Talent Challenge op poten gezet, een competitie, deels op simulatoren en met een finale op het circuit van Spa-Francorchamps voor echt jong racebloed”, legt Xavier Laporta, Directeur publiciteit & promotie uit. “Het was een competitie goed 150 jonge kerels met heel weinig of geen ervaring, ze zijn op de simulatoren van Brussels Kart gestart en uiteindelijk hielden we vier finalisten over. Na een intense dag is Regis Gosselin onze winnaar geworden. Regis, 21, versloeg in een schitterende finale Lorenzo Donniacuo, ook een fantastische kandidaat. Regis staat nu in Spa voor zijn vuurdoop en uiteraard duimen wij heel hard voor hem.”

Ondertussen woedt de strijd om de titel in alle hevigheid. Sebastiaan Bleekemolen won de beide races in Zandvoort, maar de concurrentie zat hem echt op de huid. Jan Muys, Niels Langeveld, Marcel Dekker en andere Melvin De Groot zijn klaar voor de revanche, net als Robert van den Berg die een moeilijk eerste weekend in Zandvoort kende. In de Clio Challenge, voorbehouden aan de Clio 3, is de strijd even intens, met Marcel Van de Maat, Benjamin van den Berg, Wilbert Van den Burg, Maurits Werkhoven en Martijn Kool binnen vijf punten!  “We verwelkomen ook enkele sterke nieuwkomers, waaronder de Belgen Stéphane Polderman (Clio 4) en Filip Uyttendaele (Clio 3)”, aldus nog Joost Custers. “Overigens krijgen we meer en meer aanvragen van Belgen, die nu ook zien hoe goed onze Clio Cup Benelux gestart is.”  

Het weekend van de Clio Cup Benelux start op vrijdag, met twee vrije oefensessies van 30 minuten, terwijl op zaterdag de kwalificaties en de eerste race van 25 minuten en één ronde op het programma staan. Op zondag volgt dan een tweede afspraak.

“Voor wie er jammer genoeg niet bij kan zijn, is er onze uitzending op het youtube-kanaal formularenaultnec of de livetiming via wsr.alkamelsystems.com.”Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons