van der Horst

Clio Cup Benelux maakt deel uit 24 Hours of Zolder

Clio Cup Benelux 2014
Clio Cup Benelux 2014
De Menzo 24 Hours of Zolder vormen komend weekend het theater voor de 5de meeting van de Clio Cup Benelux. De meest succesvolle merkencup van de Benelux racet op zaterdag, op het middaguur en vlak voor de start van de Limburgse 24-uursrace en ongetwijfeld zullen de toeschouwers weer op het puntje van hun stoel zitten voor tweemaal 30 minuten spanning en spektakel.
Het moge ondertussen duidelijk zijn, De Clio Cup Benelux kent een mooi eerste seizoen en wie voor 2015 nog niet weet wat te doen en naar stevige sprintraces op zoek is, die heeft maar één keuze! Maar eerst wacht er ons het tweede deel van het seizoen 2014, waarin we op zoek gaan naar winnaars en kampioenen.

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Even terug naar Assen, enkele weken geleden. 82.000 toeschouwers beleefden er twee mooie wedstrijden van de Clio Cup Benelux, met als winnaars respectievelijk Niels Langeveld en Melvin De Groot. Kampioenschapsleider Sébastiaan Bleekemolen reed tweemaal naar het podium in Assen, wat maakt dat we na de races in Noord-Nederland een strijd om de titel tussen drie rijders krijgen: Sebastiaan Bleekemolen (142), Niels Langeveld (102) en Melvin De Groot (102), met Marcel Dekker (89) – leider in de Junior Cup - en Jan Muys (86) als gevaarlijke outsiders.  Er zijn nog meer dan 132 punten te verdelen, met bovendien één schrapresultaat, wat maakt dat voor de races van Zolder, Spa en Zandvoort nog alles mogelijk is. Een kandidaat op de titel is er in Zolder niet bij, met name Max Braams.

“Ik baal dat ik er niet bij ben in Zolder, maar zoals de meesten wel weten, ben ik promotor van een ander, internationaal kampioenschap en wij racen ook komend weekend, in het zuiden van Frankrijk. Ik was er graag bij geweest, want de Clio Cup Benelux is een schitterende serie, maar het lukt dus even niet.”

Ondertussen zijn we dus weer in België aanbeland en naast Regis Gosselin, Loris Hezemans en Stephane Polderman, zien we een nieuwe jonge Belg op de startgrid van de Clio Cup Benelux verschijnen. De 25-jarige Michael Derdul stapt in een wagen van Equipe Verschuur:

Régis Gosselin
Régis Gosselin
“Ik ken de competitie via Regis (Gosselin) en als ik de races zag, dan begon het te kriebelen. Dit is zonder meer de beste piste voor een jonge rijder om in de autosport te starten in de Benelux. Ik ga mezelf geen druk opleggen, maar kijken hoe het loopt en het zo goed mogelijk proberen te doen.”

Na de eerste helft van het seizoen zijn er nog enkele andere snelle jongens die hun Clio naar een podium of zelfs zege willen rijden. Zo beleefde onder meer Robert van den Berg een eerder moeilijke eerste seizoenshelft, maar hij kent Zolder als zijn broekzak. Ook Michael Bleekemolen, Rene Steenmetz en andere Ronald Morien zullen er alles aan doen om weer vooraan mee te vechten. Ook Niels Kool en Maurits Sandberg gaan op zoek naar een mooi resultaat.

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Op Circuit Zolder racen niet enkel de Clio 4 om de zege, maar uiteraard is er ook weer strijd in het peloton van de Clio 3. De Clio 3 Challenge verloopt zo mogelijk nog spannender dan de strijd tussen de Clio 4, met vooraan Wilbert van den Burg, maar hij wordt op de hielen gezeten door Benjamin van den Berg, Marcel van de Maat, Peter Schreurs en Stan Van Oord. Overigens zien we ook hier weer een nieuwkomer, met de Nederlander Teun Van Dam, terwijl Jos Veldboer na zijn eerste kennismaking in Assen blij is er om er weer bij te zijn.

Meer info, foto’s en tussenstanden: cliocupbenelux.com

Resultaten: raceresults.nu

Clio Cup Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons