van der Horst

Paasraces: Klaar voor de aftrap en daarna genieten op Tv!

Renault Clio
Renault Clio
Eindelijk… We zijn er allemaal klaar voor. De Paasraces op Circuit Park Zandvoort geven de aftrap voor de Clio Cup Benelux 2014, de nieuwe referentie inzake merkencups in de Lage Landen. De schitterende nieuwe Clio Sport 4 is het strijdwapen van de deelnemers, die met goed 20 naar de duinen afzakken om uit te maken wie voorlopig de eerste leider in het gloednieuwe kampioenschap wordt.
  • VR Racing
Renault Sport heeft een prima nieuwe wagen ontwikkeld om merkencups mee te lanceren en ondertussen zien we in een hele reeks Europese landen de Clio Cup van start gaan, waaronder Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en uiteraard de Benelux. Hiermee knoopt Renault weer met een schitterende traditie aan, één van een competitie waar alles op de rijder aankomt.
 
Racen met Renault is niet alleen een traditie van spektakel en spanning, maar ook één van competities die hele grote namen hebben voortgebracht”, legt coördinator Joost Custers uit. “We zijn dan ook heel blij dat we met een mooi startveld van 18 à 20 wagens naar Zandvoort kunnen trekken, maar vooral voelen we dat er potentieel in de competitie zit, potentieel om de komende races en de volgende seizoenen nog te groeien.
 
Terug naar de eerste race van het seizoen, met een hele reeks Nederlandse topteams en toprijders, waaronder Equipe Verschuur met 2 wagens, Team Bleekemolen met 3 auto’s, Certainty Racing Team met een heuse vloot, maar liefst 5 wagens groot, Hardersplaza, Dekker Racing, Team Kool, BS Motorsport, Hezemans…
 
“We gaan uit van een verhouding 75% nieuwe wagens en 25% Clio 3 in de Challenge, wat maakt dat beide competities interessant zijn voor de deelnemers, en dat we in alle geledingen van het peloton strijd zullen zien, zeker als we naar de mix van jonge en ervaren namen kijken, die we op de inschrijvingslijst zien staan. We zijn inderdaad tevreden en stellen inderdaad vast dat we een mooi veld aan de start krijgen, met dank aan de aanwezige teams, maar we moeten ook toegeven, en die vraag zal ongetwijfeld volgen, dat we vandaag inbreng uit het zuiden van de Benelux missen. De Belgen verwachten we uiteraard nog, maar we stellen vast dat de continuïteit in Nederland, waar de Clio Cup altijd bestaan heeft, een belangrijk element was in de opbouw. In België missen we de merkencups al geruime tijd, wat maakt dat de opbouw moeilijker verloopt. We zijn er echter van overtuigd dat eens de Belgische rijders en teams onze wedstrijden zullen zien, ze overtuigd zullen zijn van het feit dat ze er gewoon moeten bij zijn. Of zouden de Belgen schrik hebben van de snelle Noorderburen? Neen dat laatste is uiteraard niet zo, maar we kijken erg naar hun komst uit.”
 
Voor de zekerheid overlopen we nog eens de belangrijkste elementen van de Clio Cup Benelux. “Iedere meeting bestaat uit 2 vrije trainingen van 30 minuten, gevolgd door een kwalificatie van 20 minuten waarin de beste chrono de startgrid van Race 1 bepaalt, de tweede beste chrono, die van Race 2. Iedere race duurt 30 minuten, dus geen rijderswissel, geen strategie, gewoon zo snel mogelijk racen met allemaal identieke wagens.
 
Laatste belangrijk element: de Tv. Promotor Mick de Haas geeft tekst en uitleg: “We hebben niet alleen een akkoord voor de productie van de beelden, die overigens altijd op ons YouTube-kanaal te zien zullen zijn, maar ook Sport 10 in België, Motors TV Europe en Sport 5 zullen de Clio Cup Benelux uitzenden. Het is heel belangrijk voor de deelnemers en voor ons dat we de sportkijken bereiken, en we zijn dan ook zeer verheugd met de gemaakte akkoorden!”

Clio Cup Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons