van der Horst

Clio Cup Benelux weer in de Ardennen!

Clio Cup Benelux 2014
Clio Cup Benelux 2014
De Clio Cup Benelux racet dit weekend in Spa zijn laatste rechte lijn in. Het snelst groeiende kampioenschap van de Benelux maakt zich op voor twee races in de Belgische Ardennen, met vervolgens midden oktober de grote finale op Circuitpark Zandvoort. Door de afwezigheid van de leider in het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen, die in Petit Le Mans aan het werk is, krijgt de concurrentie de kans om naderbij te sluipen. Vooral Niels Langeveld kent dus zijn opdracht tijdens de twee races van 30 minuten tijdens het prachtige Racing Festival op Spa-Francorchamps: winnen.
Clio Cup Benelux 2014
Clio Cup Benelux 2014
44 punten zijn er op een weekend te verdienen en dus is het niet onmogelijk dat we na Spa voor het eerst dit seizoen een nieuwe leider in het kampioenschap hebben. Niels Langeveld telt 34 punten achterstand op leider Bleekemolen, maar de jonge kerel van Certainty Racing Team won maar liefst drie van de afgelopen vier races. Zeker na zijn dubbel in Zolder is Langeveld misschien wel de te kloppen man op Spa. “Ik ben er klaar voor en ga er ook echt alles aan doen om te winnen”, klinkt het bij Langeveld.

Achter de top-2 leidt Melvin De Groot het peloton dat strijdt om de bronzen medaille in het meest competitieve kampioenschap van de Lage Landen. De man in de kleuren van zijn wijndomein Fleur, voert een peloton aan met binnen de 20 punten maar liefst 4 concurrenten: Marcel Dekker, de jonge Belgische belofte Régis Gosselin, Max Braams en Jan Muys. Ook Robert Van den Berg maakt zonder meer nog kans op de derde stek in de eindstand.

Clio Cup Benelux 2014
Clio Cup Benelux 2014
Overigens zien we in Spa niet minder dan 25 wagens op de deelnemerslijst staan, een record voor het eerste seizoen van de Clio Cup Benelux. “Dat klopt”, aldus Series Manager Joost Custers. “We missen dan wel Sebastiaan Bleekemolen, we wensen hem trouwens succes in Petit Le Mans, maar Team Bleekemolen stuurt routinier Pim Van Riet als vervanger. Daarnaast zien we nieuwkomer Martin De Kleijn (Certainty Racing Team), de comeback van Marco Ditzel en vooral ook het Belgische team X-Pectmotorsport met Patrick Perrin, een oudgediende van de Belgische Clio Cup. Overigens is er meer en meer interesse uit België, want ik denk dat iedereen nu ook heeft gezien dat we goede autosport bieden, met een schitterend en betrouwbaar product, en dat op mooie meetings. Overigens maken we binnenkort de kalender 2015 bekend, een kalender die weinig zal verschillen van deze van dit seizoen.”

In de Clio Challenge, voorbehouden aan de Clio 3, krijgen we een eindspurt om u tegen te zeggen. Wilbert Van den Burg, Benjamin Van den Berg, Peter Schreurs en Marcel Van de Maat liggen binnen één zege van elkaar en de titel wordt dus geen cadeau! “Ook in 2015 gaan we verder met de Clio 3, dus wie de stap wil zetten, is ook volgend jaar welkom”, gaat Joost Custers verder.

Rest er de Junior Cup, waar Marcel Dekker rekening moet houden met Max Braams en de Belgen Regis Gosselin en Loris Hezemans.

In Spa staan de kwalificaties zaterdag op het programma, de beide races zondag.

Meer info: http://www.racspa.be/2014/rf2014/liveresults.aspx?t=1

Clio Cup Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 30 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons