van der Horst

Clio Cup BNL: Zolder: Romain Degeer is Belgisch kampioen Clio Cup

Romain Degeer - Clio 3
Romain Degeer - Clio 3
De Clio Cup Benelux trekt nog weinig aandacht in de Vlaamse pers en het was dan ook in een zekere anonimiteit dat dit weekend op het circuit Zolder in het kader van het NASCAR- weekend de voorlaatste manche plaats vond. Deze manche was tevens de laatste waar punten konden worden gescoord voor de Belgian Trophy. Na de twee races zondag kroonde Clio 3 piloot Romain Degeer, die tweemaal zijn klasse won, zich tot nationaal kampioen. De algemene zege in beide wedstrijden ging naar Niels Langeveld, die met nog twee races te gaan niet meer kan bijgehaald worden in het kampioenschap.
Niels Langeveld - Clio 4
Niels Langeveld - Clio 4
Na de vicetitel vorig jaar, behaalt Niels Langeveld dit seizoen de titel in de Clio Cup Benelux. De overmacht van de Nederlander was groot op het circuit van Zolder, hij won vrij gemakkelijk beide races enkel Melvin de Groot kon nog wat weerwerk bieden. In de Clio 4 klasse werd de Belgische eer nog enkel hoog gehouden door Romain Degeer, die in de twee races respectievelijk als achtste en zevende eindigde. De Belgische Nederlander Stéphane Polderman moest de eerste race helemaal achteraan starten nadat zijn tijden werden ingetrokken wegens een technische onregelmatigheid aan de wagen. Na vier ronden in de eerste race ging hij zwaar van de baan en kwam in de tweede race niet meer aan de start.

Filip Uyttendaele - Clio 3
Filip Uyttendaele - Clio 3
In de Clio 3 klasse stonden er drie Belgen aan de start met naast Degeer ook nog Filip Uyttendaele en Tony Verhulst. Uyttendaele probeerde alles om het Degeer moeilijk te maken maar moest zich toch tweemaal gewonnen geven en zich tevreden stellen met tweemaal de tweede plaats achter de nieuwe Belgische kampioen.


Foto's: Niels Vaeck
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons