van der Horst

Clio Cup China: Naomi Schiff versterkt leidersplaats na winst en tweede plaats

Vier op een rij voor Schiff
Vier op een rij voor Schiff
Op zaterdag zette Naomi Schiff in Zhuhai de pole en de tweede chrono op de tabellen voor de vijfde en zesde wedstrijd van het de Clio Cup China. Tijdens de eerste manche van het weekend scoorde de ambassadrice van LePlan GT Wines van mentor Dirk Vermeersch opnieuw een overwinning. De vierde op rij voor de Antwerpse amazone. Maar ze had het niet onder de markt en kwam niet heelhuids uit de strijd.
Chen Wei An
Chen Wei An
Vooral Chen Wei An, die vanop de pole mocht vertrekken voor de eerste manche maakte haar het leven zuur. Hij verzilverde zijn pole en ging aan de leiding voor Schiff, die moest verdedigen tegen een opzittende Byron Tong. Deze opende de aanval, maar iets te driest en belandde naast de baan.
In de zevende ronde was het dan de beurt aan Schiff om een aanval te plaatsen op Chen Wei An en met succes. De Chinees liet het hier evenwel niet bij en wou zijn leiderspositie terug winnen. Het kwam tot een aanrijding waardoor hij schade opliep en nog terug viel naar de derde plaats.

Noami Schiff
Noami Schiff
Tijdens de tweede manche van het weekend op zondag kende Naomi Schiff niet de beste start uit haar carrière en verhuisde naar de derde plaats. Ze kon nadien de tweede stek pakken en ging op jacht naar de leider, maar daarvoor was de race iets te kort, waardoor ze op de tweede plaats finishte. Met een overwinning en een twee plaats versterkt Schiff haar leiding in de tussenstand van het kampioenschap. 

Foto's: Clio Cup China



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 16 juni 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons