van der Horst

Clio Trophy Belgium: De kalender ligt vast

In januari werd de Clio Trophy Belgium boven het doopvont gehouden, als een promotiecup in het kader van het Belgian Rally Championship. Het enige wat nog ontbrak was de kalender. Die is nu bekend, al blijft die uiteraard afhankelijk van de evolutie van de coronacrisis.
  • St. Paul
Dit zijn de vijf wedstrijden die in aanmerking komen voor de Clio Trophy Belgium 2021:

- Rallye de Wallonie (30 april-2 mei)
- South Belgian Rally (26 juni)
- ConXion Omloop van Vlaanderen (3-4 september)
- Sezoensrally (16 oktober)
- Condrozrally (5-7 november)

“Een kalender vastleggen is nooit makkelijk, want er moet met heel wat parameters rekening worden gehouden: het zo laag mogelijk houden van de kosten voor de deelnemers, het vermijden van een ‘clash’ met andere wedstrijden, een goede geografische verdeling, enz. Zeker in deze tijden ligt dat niet altijd voor de hand”, stelt Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium. “Omdat we ook de mogelijkheid aanbieden om tegen een lagere inschrijvingsprijs deel te nemen aan een tweede Trophy, de Clio Trophy France, hebben we er ook voor gezorgd dat er geen wedstrijden van het Franse kampioenschap samenvallen met die in België. Ik ben ervan overtuigd dat we erin geslaagd zijn om een heel evenwichtige en aantrekkelijke kalender samen te stellen.”

“Vooral omdat die bestaat uit een uitstekende mix van wedstrijden uit het Belgische rallykampioenschap”, gaat Sandrine Wanson verder. “Wedstrijden van langere adem, ook enkele kortere, en qua parcours beschikken we over alles wat de Belgische rally’s kunnen aanbieden. Snelle chronoritten, meer technische klassementsproeven, wat typisch Vlaamse spéciales en zelfs wat onverhard. Het seizoen wordt afgesloten met de Condrozrally, een evenement dat een immense populariteit geniet. We hopen dan ook dat de eerste editie van de Trophy in een feestelijk sfeertje kan worden afgesloten.”

“Omdat onze kalender zo gevarieerd is krijgen niet alleen getalenteerde rijders de gelegenheid om hun kunnen op alle terrein te tonen. Het zorgt er ook voor dat nieuwkomers in de rallysport in een ideale context meteen heel wat kunnen opsteken. De Renault Clio Rally5 is niet alleen een krachtige bolide, ze is ook heel toegankelijk. Een basisvoorwaarde, wil het kampioenschap voor rookies en jonge talenten als springplank richting hogere categorieën dienen”, besluit de coördinator van het kampioenschap.

Voor deze eerste editie hebben de organisatoren van de Clio Trophy Belgium een uiterst aantrekkelijke prijzenpot samengesteld. In totaal steekt daar meer dan 80.000 euro aan premies en prijzen in, én voor de beste Junior een officieel zitje in een Clio Rally4 in 2022.

Dat de beste moge winnen!

Clio Trophy BelgiumDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 18 februari 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons