van der Horst

Co-piloot Stéphane Henrard geblesseerd aan de start

Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Voor de enige wagen met een volledig Belgische bezetting aan de start van de Dakar 2015, de Dunbee-VW TDI van Stéphane Henrard en Bruno Barbier, is de Dakar met een valse noot begonnen. Barbier heeft zich tijdens een TV-uitzending van een lokale zender namelijk geblesseerd. Voor Henrard, reeds driemaal goed voor een top tien notering, is zijn twaalfde start een blij wederzien met de Zuid-Amerikaanse rally raid, nadat hij zich sinds 2010 toelegde op de ontwikkeling van zijn buggy.
  • VR Racing
Nasser Al-Attiyah - Stéphane Henrard
Nasser Al-Attiyah - Stéphane Henrard
Die buggy trekt naar verluidt veel aandacht in Argentinië. Zelfs Nasser Al-Attiyah, in 2011 nog winnaar met Volkswagen, had oog voor de Belgische Buggy. "Het was tof om hem de geschiedenis van onze wagen, die hier zeker nog zal verrassen, uit te leggen", aldus Stéphane Henrard enkele uren voor zijn eerste kennismaking met de dolenthousiaste menigte van enkele tienduizenden toeschouwers bij de officiële start zaterdagnamiddag tegenover het Casa Rosada in Buenos Aires.

Henrard Racing - Dunbee-VW TDI
Henrard Racing - Dunbee-VW TDI
Over zijn ongelukkige blessure is Bruno Barbier vrij optimistisch; vrijdag sloeg hij zijn voet namelijk om tijdens de opnames voor een TV-uitzending van een lokale TV-zender. "Heel stom. Ik ben redelijk bekend in Argentinië. Ik heb hier gewoond en deed er een twintigtal jaren zaken. Een lokale televisiezender vroeg me voor een speciaal item over onze wagen. Tijdens de opnames ben ik gestruikeld en heb ik mijn voet omgeslagen. Dat is natuurlijk niet ideaal, maar ik ben ervan overtuigd dat ik er in de wagen tijdens de wedstrijd niet aan zal denken...", aldus Barbier.

Foto's: Henrard pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op zondag 4 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons