van der Horst

Comtoyou Racing met Magnus, Coronel, Berthon en Bennani naar WTCR

Het Comtoyou Racing Audi Sport-kwartet
Het Comtoyou Racing Audi Sport-kwartet
Comtoyou Racing maakte enkele weken geleden het programma voor het seizoen in de TCR Europe bekend en nu heeft de Belgische formatie ook de eer en het genoegen om de plannen voor de WTCR – FIA World Touring Car Cup 2022 aan te kondigen. Het team uit Waals-Brabant zet maar liefst vier Audi RS 3 LMS van de laatste generatie in, voor vier rijders van vier verschillende nationaliteiten. De Fransman Nathanaël Berthon, onze landgenoot Gilles Magnus, de Marokkaan Mehdi Bennani en de Nederlander Tom Coronel vertegenwoordigen Audi Sport en de Belgische formatie. Comtoyou Racing werd vorig seizoen zowel bij de rijders als de teams vicewereldkampioen en heeft de vaste ambitie om één plaats beter te doen!
Jean-Michel Baert (Team Principal Comtoyou Racing): “Ik ben erg trots op wat mijn team sinds 2017 heeft bereikt en niet altijd in even makkelijke omstandigheden. François Verbist is er opnieuw in geslaagd een zeer competitieve line-up op te stellen, een line-up die een mix is van officiële Audi Sport-rijders en privérijders. Dat was een huzarenstukje, temee dat we de definitieve kalender van het kampioenschap tot voor enkele dagen niet kenden. Wij hopen dat wij naar Azië (Zuid-Korea, China en Macau) kunnen terugkeren, wat gezien de evolutie van de pandemie verre van zeker is, want ik weet niet welke andere oplossingen de promotor voor ons nog kan vinden. Na een volledig jaar ontwikkeling keren we voor het tweede seizoen terug met de nieuwe Audi RS 3 LMS, die we tijdens de wintertests nog beter hebben leren kennen. Nogmaals dank aan Audi Sport, Chris Reinke en Andrea Milocco en ook Detlef Schmidt voor de uitstekende samenwerking die we sinds de eerste races in TCR International hebben gehad. We zijn zeker nog beter voorbereid dan andere jaren en we zullen absoluut voor beide titels strijden!”

Francois Verbist (Team Manager Comtoyou Racing): “Sinds het begin van Comtoyou Racing, met Jean Michel, is het ons doel om te werken aan continuïteit en loyaliteit met onze rijders en partners. Daarom ben ik erg blij om voor het vijfde seizoen op rij in het WTCR aanwezig te zijn, met Audi Sport als hoofdpartner. Kunnen verderwerken met Gilles, Nathanaël en Tom was een logische optie. Met de vierde rijder ben ik ook erg blij, want met Mehdi hebben we in 2020 de titel in TCR Europe behaald. Onze tests voor het seizoen zijn goed verlopen en ik ben tevreden over het werk van ons technisch team en de prestaties van mijn vier rijders. Ik kan niet wachten om in Pau aan de wedstrijd te starten.

Sterk kwartet

De 32-jarige Franse Audi Sport-rijder Nathanaël Berthon, die naast zijn raceseizoen in 2021 waardevol ontwikkelingswerk voor Audi's nieuwe TCR-model verrichtte, brengt drie jaar ervaring uit het FIA WTCR mee. 

De 22-jarige juniorrijder Gilles Magnus maakt voor het eerst deel uit van de rijdersselectie van Audi Sport. De Belg won in 2018 een selectiewedstrijd van de Belgische automobielclub RACB. In 2020 werd hij winnaar van het rookie-klassement in de FIA WTCR en hij was de beste Trophy-rijder in 2021. 

De Nederlander Tom Coronel, geliefd bij fans en media, bestuurt voor het derde jaar op rij een Audi RS 3 LMS, waarmee hij naast het FIA WTCR ook de TCR Europe afwerkt. Deze maand vierde Coronel zijn 50ste verjaardag en gaat hij zijn 33ste autosportseizoen in. Hij vormt samen met Nathanaël Berthon het Comtoyou DHL Team Audi Sport rijdersteam.

Mehdi Bennani keert dit jaar naar het Belgische team terug. De snelle man uit Marokko won in 2020 de TCR Europe met Audi en Comtoyou Racing. De 38-jarige rijder brengt vele jaren internationale ervaring met zich mee en is naast Gilles Magnus ingeschreven voor Comtoyou Team Audi Sport.

Foto: Comtoyou Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 22 april 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons