van der Horst

Comtoyou Racing officiële vertegenwoordiger van Audi Sport in TCR World Tour

Comtoyou Racing Audi Sport
Comtoyou Racing Audi Sport
Zelfs met nog twee FIA WTCR-manches in Bahrain en Jeddah op het programma, staat jaargang 2022 voor Comtoyou Racing nu reeds als een grand cru geboekstaafd. Niettemin wordt in de kantoren en ateliers in Gembloux en Frameries het volgende seizoen reeds volop voorbereid. Dat belooft overigens best druk te worden want naast de VW Fun Cup, de TCR World Tour en TCR Europe gaat het team onder leiding van Jean-Michel Baert en François Verbist vanaf 2023 ook in de GT-racerij aan de slag. Net als in WTCR zal Comtoyou Racing in de nieuwe TCR World Tour andermaal als officieel Audi Sport-vertegenwoordiger fungeren.
Met de officiële steun van Audi Sport customer racing voor het mondiale kampioenschap is Comtoyou Racing er in geslaagd om in de toerwagenracerij al een stevig palmares bij elkaar te rijden. In het laatste seizoen van de FIA WTCR blijft de Belgische renstal zowel bij de rijders als bij de teams nog steeds in de running voor een podiumplaats in de eindstand, terwijl het team uit Frameries ook al elk van de vier TCR Europe-titels (rijders, teams, Diamond en Rookie) wist te veroveren, samen met een gouden medaille voor Tom Coronel in de categorie Touring Car van de FIA Motorsport Games. 

Marco Butti - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Marco Butti - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat TCR ook in 2023 één van de prioriteiten wordt.  “In de nieuwe TCR World Tour worden we de officiële vertegenwoordiger van Audi Sport”, legt team manager François Verbist uit. “We zullen vier Audi’s RS 3 LMS inzetten in de negen wedstrijden van de mondiale kalender die gebaseerd is op die van reeds bestaande TCR-kampioenschappen. Daarnaast verdedigen we onze titels in TCR Europe, eveneens met vier bolides. Als de TCR World Tour en TCR Europe samen in actie komen, betekent dat dus dat we acht Audi’s RS 3 LMS zullen laten rijden!”

De nieuwe mondiale formule van Marcello Lotti, de bedenker van het TCR-concept, spreekt het Belgische team wel aan. “Het is de bedoeling dat we samen met Audi Sport de eerste TCR World Tour-titel veroveren”, bevestigt Team Principal Jean-Michel Baert. “Het concept bevalt ons zeer, net als de TCR World Ranking die je kan vergelijken met het systeem dat in de tennissport wordt gebruikt. Die Ranking is eigenlijk een wereldwijde rijdersrangschikking, waarbij in elk van de kampioenschappen waarin een TCR-wagen mag rijden punten kunnen worden gescoord. Aan het eind van het seizoen zullen de top 15 van de TCR World Tour en de eerste 45 van de TCR World Ranking mogen deelnemen aan een grote wereldfinale.”

Foto: FIA WTCR & TCR Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op woensdag 2 november 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons