van der Horst

Comtoyou Racing tekent Nathanael Berthon

Tom Coronel & Nathanael Berthon - DHL Comtoyou Team Audi Sport
Tom Coronel & Nathanael Berthon - DHL Comtoyou Team Audi Sport
De kogel is door de kerk: noorderbuur Tom Coronel krijgt er dit jaar bij Comtoyou Racing dan toch een teamgenoot bij. Fransman Nathanael Berthon keert na een jaar afwezigheid terug naar de WTCR-competitie én het team van Jean-Michel Baert. Beide rijders gaan in september op de Salzburgring aan de slag aan boord van twee knalgele Audi RS3 TCR, het dominante kleur van hoofdsponsor DHL.
Berthon reed in 2018 al voor het team uit Waterloo en kreeg toen Frédéric Vervisch, Denis Dupont en landgenoot Aurélien Panis als Audi Sport-teammaats naast zich. De 31-jarige Fransman sloot het seizoen als vijftiende af, met een podium in het Chinese Wuhan als beste resultaat. Vorig jaar werkte de man uit de Auvergne met Rebellion Racing een LMP1-programma af in het WEC.

Nathanael Berthon - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Nathanael Berthon - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Met Berthons nominatie komt er een einde aan het giswerk wie Tom Coronel  - die vorig seizoen al één van de Comtoyou Racing Cupra's bemande - zou flankeren.  Onder meer Spanjaard Pepe Oriola kwam een tijdlang in beeld, precies vandaag raakte bekend dat hij met Brutal Fish Racing in TCR Europe zal rijden. Ook Audi-fabrieksrijder Frédéric Vervisch' naam bleef ten zuiden van Brussel over de tongen gaan, ook al trok Audi Sport zich voor 2020 officieel uit de serie terug . 

Berthon is bijzonder opgezet naar Comtoyou terug te kunnen keren; hij kent het team, de wagen en het merendeel van de omlopen en verwacht dan ook snel weer ingewerkt te zijn.

Foto's: Comtoyou Racing en Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 5 juni 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons