van der Horst

Comtoyou Racing werkt hectisch testprogramma af in Zuid-Europa

Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3
Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3
Uitdagingen, daar schrikken Comtoyou Racing-teambaas Jean-Michel Baert en teammanager François Verbist niet voor terug. Zoals eerder gemeld gaat het Belgische team naast zijn VW Fun Cup-activiteiten aan de slag in niet minder dan vier kampioenschappen. Het team tekent present in zowel de nieuwe TCR World Tour als in TCR Europe en debuteert in 2023 ook in de Fanatec GT World Challenge Europe, in zowel de Endurance- als Sprint Cup.
  • Skylimit Events
Wie deel uitmaakt van het dozijn piloten dat de kleuren van het team uit Frameries zal verdedigen kon Jean-Michel Baert vandaag nog niet echt kwijt, al zijn Kobe Pauwels (in TCR Europe) en ontegensprekellijk ook Audi Sport-piloot Frédéric Vervisch nu reeds zeker van een zitje.

Acht Audi RS 3 LMS runnen in de TCR-series en drie nagelnieuwe Audi R8 LMS GT3 die zowel in de Fanatec Sprint- als Endurance Cup zullen aantreden, het is geen klein bier.
Comtoyou Racing Audi Sport
Comtoyou Racing Audi Sport
"Het hoofdprogramma van Comtoyou Racing dit jaar blijft de TCR World Tour. De succesrijke technische TCR-staff verzwakken die ons met Franco Girolami  de TCR Europe-titel bezorgde én onze reputatie in WTCR vestigde, was dan ook geen optie. Dit  leidde voor onze GT3-activiteiten tot een personeelsuitbreiding met dertig, grotendeels nieuwe mensen geleid door Sébastien Breuil, de Franse ingenieur voor wie de Audi R8 LMS GT3 geen geheimen meer heeft" weet Jean-Michel Baert, wiens troepen momenteel in Zuid-Europa terug te vinden zijn.

Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3
Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3
"Gisteren en vandaag werd er met de R8's getest in Valencia. Zaterdag en zondag gaat het richting Barcelona, om dan volgende week dinsdag en woensdag present te tekenen voor de tweedaagse officiële test in Le Castellet. Die zelfde Paul Ricard-omloop waar het TCR-team voorbije woensdag en donderdag was neergestreken. Zij zijn inmiddels op weg naar Portimão om er maandag en dinsdag te testen met het oog op de start van het seizoen ginds op 28/29 april" klinkt het .

Foto's: Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in GT World Challenge Europe op vrijdag 3 maart 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons