van der Horst

Condroz: Cédric Cherain leidt na eerste lus

Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain, die niets meer te winnen had in het Belgisch kampioenschap, ruilde voor de gelegenheid zijn DS 3 R5 voor een WRC versie, leidt de Rally van de Condroz na drie KP’s. Princen volgt vlot met zijn Peugeot 208 T16 R5 op 7,6 sec. terwijl de drie DS 3 R5 wagens van Lefebvre, Verschueren en Bouche de voorlopige top 5 vol maken. Verschueren zit dus voorlopig op schema inzake de strijd voor de vice titiel met Dilley.
Het was het duo Lefebvre/Tsjoen die op de eerste KP de snelste chrono lieten afdrukken en dus de eerste leider werden. Maar de junior wereldkampioen verloor 11 tellen in de tweede KP en zodoende kregen we met Cherain een nieuwe leider. Toen Cherain ook de derde KP als snelste afwerkte, kon hij zodoende als eerste leider richting servicepark.

Opvallend was dat niet minder dan zes DS wagens zich voorlopig positioneerden binnen de top 7. Alleen de Peugeot van Princen kon zich daar tussen mengen met een voorlopige tweede plaats.

Foto: RIP/Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 7 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons