van der Horst

Condroz: Cherain boekt soeverein tweede seizoenszege

Cédric Cherain - Citroën DS 3 WRC
Cédric Cherain - Citroën DS 3 WRC
Na zijn overwinning in de Wallonie voor de groene tafel, boekt Cédric Cherain in de Rallye du Condroz zijn tweede seizoenswinst. Er was in Huy niemand opgewassen tegen de Waal die bij zijn debuut met een WRC wagen de tegenstand twee dagen lang murw sloeg. Stéphane Lefebvre (DS3 R5) en David Bonjean (C4 WRC) zorgden voor de tweede keer in drie jaar voor een volledig Citroënpodium.
  • Powercars
Stéphane Lefebvre-Pieter Tsjoen - DS 3 R5
Stéphane Lefebvre-Pieter Tsjoen - DS 3 R5
Met tien snelste tijden op tien klassementsproeven toonde Cédric Cherain op zondag dat hij, en alleen hij, de snelste van het ganse pak was. Logisch gezien de stuurmanskunst van de Waal, en vooral die bloedsnelle 1.6-liter WRC-machine. Het lijkt eenvoudig, maar andere protagonisten met evenwaardig of zelfs beter materiaal kwamen niet in het stuk voor. Cherain boekt zijn eerste winst in de Condroz, en zijn tweede BK-winst in 2015.


Yves Matton - DS 3 WRC
Yves Matton - DS 3 WRC
"Het was een prachtig cadeau van mijn sponsors en team D-Max om me met de DS3 WRC te laten rijden en ik wilde zo lang mogelijk van dit geschenk genieten," lachte Cédric Cherain, die eerder dit jaar ook de Rally van Wallonië won, maar enkel na een foutje van Freddy Loix bij een tijdscontrole. "Deze zege was veel mooier. Onze aanpak was de juiste: eerst de auto leren kennen en dan aanvallen. Na deze wedstrijd kan ik enkel zeggen: wat een machine, die DS 3 WRC", aldus een tevreden Cherain.

Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Kris Princen - Peugeot 208T16 R5
Stéphane Lefebvre probeerde ook op zondag aan te klampen maar moest zijn meerdere erkennen in het duo DS3 - Cherain. De leerling van Sebastien Loeb eindigde mooi tweede op dik anderhalve minuut. David Bonjean werd na een goed slot knap derde, maar wel op meer dan vier minuten. Yves Matton verspeelde in het slot nog zijn podiumstek en moest vrede nemen met plaats vijf, want Xavier Baugnet kon zich met zijn Fiesta nog tussen het Citroëngeweld nestelen.


Baugnet - Ford Fiësta R5
Baugnet - Ford Fiësta R5
Benoit Allart werd zesde voor Guillaume Dilley die enkele mooie dingen liet zien in Huy. Kris Princen moest na een lekke band op de openingsdag al snel genoegen nemen met een ereplaats. Princen zette wel nog knappe tijden neer op zondag en werd achtste, voor Jourdan Serderidis, de zesde Citroën in de top tien, en Olivier Collard, immer snel rond Huy.


Patrick Snijers - Toyota GT 86 R3
Patrick Snijers - Toyota GT 86 R3
Kevin Demaerschalk heerste in R3, Cédric De Cecco in R2, terwijl Victorien Heuninck zich tot kampioen kroonde in de 208 Cup. Ook Pieter-Jan Maeyaert mag zich na een spannend slot kampioen noemen, hij pakt in zijn debuutseizoen de titel bij de Historics, ook al leek het met een kapotte bobijn even anders te gaan lopen. Stefaan Prinzie profiteerde ondertussen om de winst te pakken. "PJM" werd alsnog tweede en houdt zo de heel regelmatige Jens Maes van de titel.


Tom Van Rompuy / Bert Feys - Ford Fiësta R5
Tom Van Rompuy / Bert Feys - Ford Fiësta R5
Met de Condroz kwam een einde aan een mooi BK-seizoen dat met Kris Princen, Freddy Loix, Cédric Cherain drie mooie winnaars en met Freddy Loix een mooie kampioen kreeg. De Rally van de Haspengouw mag in februari het BRC opnieuw op gang trekken.



Sandro Delaere
Foto's: RIP/Degryse

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 8 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons