van der Horst

Condroz: Cherain diept voorsprong uit

Cédric Cherain - Citroën DS 3 WRC
Cédric Cherain - Citroën DS 3 WRC
Cédric Cherain lijkt stevig op weg om na de Wallonie zijn tweede winst van het seizoen binnen te rijven. De jonge Waal scoorde zondagochtend een perfecte vijf op vijf en diept zo zijn voorsprong uit op Stéphane Lefebvre. Inmiddels vechten Yves Matton en David Bonjean een stevig robbertje uit voor de derde podiumstek.
Er staat geen maat op Cédric Cherain op zondag. Zaterdag moest hij af en toe een besttijd laten aan Stéphane Lefebvre of Kris Princen, maar op zondag is Cherain de grote slokop. Hij heeft in zijn Citroën DS3 WRC inmiddels al 1min20 voorsprong op de R5 van Lefebvre en ruim drie minuten op de rest.

Yves Matton - DS 3 WRC
Yves Matton - DS 3 WRC
David Bonjean verloor zondagochtend in zijn C4 WRC bijna een halve minuut en zag zo Yves Matton in de DS3 WRC naar de laagste podiumplaats gaan, maar met slechts acht tellen verschil is de strijd nog niet gestreden om het podium. Xavier Baugnet, eerste niet-Citroënrijder, staat voorlopig vijfde voor Guillaume Dilley en Benoit Allart. Kris Princen wist vanmorgen een plaats te winnen en staat op acht.

Het is deze namiddag ook nog uitkijken naar de historics. Pieter-Jan Maeyaert en Jens Maes vechten onderling uit wie aan de haal gaat met de titel.

Deze middag staan er nog vijf proeven op het programma.

Sandro Delaere
Foto's: RIP/Dergryse



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 8 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons